Google yönetimini kilitledi

Medyaloji.net » sosyal medya » Google yönetimini kilitledi
Google yönetimini kilitledi

Google’ın cheeseburger emojisi hakkında sosyal medyada ortaya çıkan bir tartışma, viral olarak yayılırken, şirketin üst yönetiminde de tüm işlerin iptal edilmesine neden oldu.

Tartışma, Google’ın cheeseburger emojisinde, peyniri köftenin altına koymasıyla ateşlendi. Bir Twitter kullanıcısı peynirin köftenin altında olmasının yanlış olduğunu ve Apple’ın cheeseburger emojisinin peyniri üste koyarak doğru yaptığını vurgulayınca, peyniri altta tercih edenlerle üstte tercih edenler arasında tartışma çıktı.

Sundar Pichai de tartışmaya dahil oldu

Ardından tartışmaya internet devinin CEO’su Sundar Pichai de dahil oldu ve şirkette tüm yöneticilerin şu anda işlerini iptal ederek bu emoji sorununu çözmek için acil durum ilan ettiğini açıklayarak viralin daha da büyümesine katkıda bulundu.

Elbette, Google yönetimi gerçekten de acil durum vermiş veya işlerini bırakmış değiller ancak, sosyal medya çağında, şirketlerin basit bir emojideki ufacık bir yanlışlık nedeniyle nasıl tepkiler alabildiğini göstermesi açısından, bu cheeseburger tartışmasının sosyal medya yönetimi konusunda dersler arasına gireceği kesin.

Peki sizce, cheeseburger yaparken peynir köftenin altına mı yerleştirilmeli yoksa üstüne mi?

 

YORUMLAR