Google I/O 2020 etkinlik tarihi belli oldu!

Medyaloji.net » teknoloji » Google I/O 2020 etkinlik tarihi belli oldu!
Google I/O 2020 etkinlik tarihi belli oldu!

Google, geliştirici konferansı I/O 2020'nin tarihini duyurmak için ilginç bir yol izleyerek, etkinliğin tarihini bir bulmaca oyunu içerisine gizledi. Oyun tamamlandı ve Google I/O 2020'nin gerçekleşeceği tarih

Google, I/O 2020'de Android, Chrome OS, Google Asistan, Google Haritalar ve YouTube gibi hizmetleri için en yeni özelliklerini duyuracak. Ancak şirket, her yıl düzenlediği geliştirici konferansının tarihini ortaya çıkarmak için bu sene ilginç bir yol izledi ve tarihi bir bulmaca içerisine gizleyerek takipçilerinden bulmacayı çözmelerini istedi.

Takipçiler, Google Developers sitesine girip görevi kabul ettikten sonra, Google I/O etkinliğinin gerçekleşeceği tarihi ortaya çıkaracak bir bulmaca oyunu oynadılar. Katılımcılar, oyunda uyduların adını belirlemeye ve frekanslarını keşfetmeye çalışarak uyduların kilidini açtılar.

Bulmacada çok fazla uydu olduğundan çözmek için bir ekip çalışması gerektiriyordu. Dünya çapında pek çok katılımcının desteğiyle şu anda bulmaca tamamen bitti ve etkinliğin 12-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşeceği ortaya çıktı.

 

YORUMLAR