Google ekrandan ses üreten şirketi satın aldı

Medyaloji.net » teknoloji » Google ekrandan ses üreten şirketi satın aldı
Google ekrandan ses üreten şirketi satın aldı

Google, küçük ama önemli çalışmaları olan bir İngiliz şirketini satın alarak gelecekte geliştirebileceği ürünlere dair ipuçları verdi.

Ekran panelinden ses

Google’ın satın aldığı Redux isimli firma, ekran panellerindeki titreşimlerden ses üretmek üzerine 200’den fazla patentin sahibi. Bu teknoloji sayesinde içinde hoparlör olmayan telefonlar veya tabletler hatta televizyon cihazları üretmeyi planlayan şirket ise artık Google’ın.

1997’den beri bu teknolojiyi geliştiren Redux’un çalışmaları sayesinde üzerinde kulaklık girişi ya da hoparlör ızgaraları olmayan, dolayısıyla suya karşı çok daha dayanıklı cihazlar üretmek mümkün olacak. Cihazların sesi ise ekran panellerindeki titreşimlerden elde edilecek.

Google Nest'i geri getirecek Google Nest'i geri getirecek
Google'ın akıllı ev termostatı Nest, 2015 yılında alınan bir kararla Google'dan ayrılarak ayrı bir şirket olarak yoluna devam etmeye başlamıştı. Nest her eve girecek Ancak Alphabet yönetimi, akıllı ev ürünleri konusunda artan ...

Öte yandan Google’ın aslında bu teknolojiyle değil, söz konusu teknolojiyi geliştiren çalışanları bünyesine katmak için şirketi satın aldığına ve bu ekibi başka projelerde görevlendireceği söylentisi de şirketten sızan bilgiler arasında yer alıyor.

YORUMLAR