Google drone ile teslimata başlıyor

Medyaloji.net » teknoloji » Google drone ile teslimata başlıyor
Google drone ile teslimata başlıyor

Google drone ile teslimat çalışmalarına Avustralya’da başlıyor. Yapılan testler sonrasında, teslimatlar için gerekli izinler alındı.

Google drone ile gıda ve ilaç teslimatı yapacak
Drone ile sevkiyat konusu, işletmeler ve müşteriler için büyük bir avantaja sahip. Ancak bu sevkiyatlar için sıkı güvenlik önlemlerinin alınması ve her hükümetin kendi belirlediği şartlara uyulması gerekiyor.

Google Alphabet’in alt şirketi olan Wing, uzun süredir Avustralya’da drone ile sevkiyat çalışmaları yürütmekteydi. Yapılan test uçuşlarının ardından, sevkiyat için gerekli izinler alınabildi.

Ancak Avustralya hükümeti bu konuda çok sıkı kısıtlamalar uyguluyor. Örneğin; drone ile sevkiyatlar sadece mesai saatlerinde yapılacak ve akşam uçuşlarına izin verilmeyecek. Ayrıca gürültü kirliliği oluşmaması için ses sınırları koyulacak. Drone’lar insanlara belirli bir mesafeye kadar yaklaşabilecek ve ana yollardan geçişlerine izin verilmeyecek.

Avustralya’nın havacılık otoritesi CASA’dan alınan izinler her ne kadar kısıtlamalar içeriyor olsa da bu alandaki ilk çalışmalardan birini kapsıyor.

Dorne ile sevkiyatların birkaç hafta içinde başlaması ve sektörde 30 milyon dolar gelir elde edilmesi bekleniyor.

YORUMLAR