Google dökümanlar için önemli yenilik

Medyaloji.net » teknoloji » Google dökümanlar için önemli yenilik
Google dökümanlar için önemli yenilik

Google’ın çevrimiçi metin düzenleme aracı olan Google Dökümanlar, önemli bir güncelleme aldı. Yeni güncellemeyle dökümandaki kelime sayısı görülebiliyor.

Google’ın çevrimiçi dökümanlar hizmeti, online hizmetlere kıyasla kullanışlı olsa da bir takım eksiklikler kullanıcılar tarafından tepki topluyordu. Örneğin, dökümandaki toplam kelime sayısının görülmemesi, metin yazarlarının en çok şikayet ettiği konuların başında geliyordu. Ancak Google’ın dökümanlar için yayınladığı güncelleme ile bu sorun da çözülmüş oldu.

Yayınlanan güncellemeyle, dökümandaki toplam kelime sayısı sol alt köşede artık görülebiliyor. Ayrıca kullanıcı dökümandaki belirli bir satırı veya paragrafı seçtiğinde de ilgili bölümdeki toplam kelime sayısı gösteriliyor.

Araçlar bölümünden aktif edilebilen yazarken kelime sayısını göster seçeneği de özellikle metin yazarlığı alanında çalışan kişiler için önemli bir kolaylık olacak. Aşamalı olarak dağıtımına başlanan bu güncellemenin, kısa bir sürede tüm kullanıcılara dağıtılacağı da duyuruldu.

YORUMLAR