Google Adsense, Native reklam formatını duyurdu

Medyaloji.net » reklam » Google Adsense, Native reklam formatını duyurdu
Google Adsense, Native reklam formatını duyurdu

Google Adsense de, dijital yayıncıların içeriklerinin arasına, içeriğin bir parçası gibi yerleştirebilecekleri Native reklam formatını duyurdu.

 Native reklamlar, son dönemde dijital reklamcılığın en gözde formatları arasına girdi. Okur için web sitesinin içeriğinden ayırd edilemeyecek şekilde ve yine okurun faydalanabileceği biçimde hazırlanan bu özel içeriklere, reklamverenlerin sponsor olması mantığı üzerine kurulu olan Native reklam formatı, yayıncı, reklamveren ve okur için de ideal bir reklam seçeneği olarak konumlandırılıyordu.

Şimdi Google Adsense de, dijital yayıncıların içeriklerinin arasına, içeriğin bir parçası gibi yerleştirebilecekleri Native reklam formatını duyurdu. Örneğin, yemek tarifleri veren, belki pizza yapımını anlatan bir makalenin içinde, maddelerin arasına, bu yöntemle bir pizza reklamı almak mümkün olacak.

Native mi Yerel mi?

Google’ın “Yerel Reklam” olarak Türkçeleştirdiği ancak yayıncılık dünyasında Native Reklam kullanımıyla kabul gören bu yeni reklam formatı bugüne kadar her reklamveren için yayıncının özel sunduğu projelerle yürürken, Google Adsense’in de artık yayıncılar için otomatikleştirilmiş Native reklam seçeneği sunması sayesinde, çok daha fazla web sitesinde Natvie reklamları görmek mümkün olacak.

Google’ın yeni reklam uygulaması hakkında daha fazla bilgi almak için bu linki kullanabilirsiniz.

YORUMLAR