Genç yetenekler rahat ofis istiyor

Medyaloji.net » iş dünyası » Genç yetenekler rahat ofis istiyor
Genç yetenekler rahat ofis istiyor

Bu konudaki en yoğun bilince sahip kuşak ise, iş hayatında kendini yeni göstermeye başlayan millenial’lar.

 Çalışma hayatının zor şartları, ofisteki konforlar bir nebze olsun unutulabiliyor. Bu konudaki en yoğun bilince sahip kuşak ise, iş hayatında kendini yeni göstermeye başlayan millenial’lar. 1980 ve 2000 arasındaki 20 yıllık dönemde doğmuş olan millenial kuşağının, rahat bir ofise ve esnek çalışma saatlerine sahip işlere olan ilgisi hızla artıyor.

Deloitte’in son araştırmasına göre, ABD’de geçtiğimiz yıl aradıkları rahat/esnek işlere yerleşen millenial kuşağı çalışanların oranı %21 iken bu yıl bu ora %64’e ulaşmış durumda. Bu hızlı artışta, ABD’de işsizliğin azalması ve yeni işlerin sayısındaki büyük artış da önemli. Çok sayıda iş pozisyonu açıldığında, millenial’ların hayallerindeki rahat ofis/esnek iş modeli sunan şirketlere geçtikleri anlaşılıyor.

Öte yandan araştırmaya göre, bir sonraki nesil olan Gen Z, yani internet çağı içinde doğmuş olan neslin, esnek çalışma saatleri ve rahat/konforlu ofis sunmayan bir şirkete girmeyi kesinlikle kabul etmeyeceklerini açıklamaları da dikkat çekiyor.

YORUMLAR