Gazeteciler Cemiyeti Başkanından mesaj

Medyaloji.net » medya » Gazeteciler Cemiyeti Başkanından mesaj
Gazeteciler Cemiyeti Başkanından mesaj

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin bakanların gazetecilerin namusuna karar vermelerine yetkisi olmadığını, belirterek, “gazetecilerin namus bekçisine ihtiyacı yoktur” dedi.

Bilgin, “Sözcü gazetesi Ankara temsilcisi ve Gazeteciler Cemiyeti üyesi Saygı Öztürk’ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun arzu etmediği bir konuda, sayın bakanın takdir ettiği bir kişiyle ilgili, ona göre kabul edilemeyecek bir üslupla haberi yazmış olmasından dolayı, gazeteci arkadaşımız hakkında ‘namussuz’ ifadesini kullanılması çok yakışıksız bir gelişme olmuştur” şeklinde konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, ‘namus’ gibi önemli bir kavramı kullananların çok dikkatli olmaları gerektiğini, aksi takdirde dün söyledikleri ile bugün söylediklerinin gazete arşivlerinden çıkartılıp önüne konulması halinde utanacaklarını belirtti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin gazetecilerin herhangi bir merciden üslup onayı alarak haberlerini yazmaları beklenemeyeceği gibi, kimin namuslu kimin namussuz olduğuna karar vermenin siyasi bir görevlinin yetkisi dâhilinde olmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

“Saygı Öztürk arkadaşımız çok uzun yıllardır yazdığı haberler, araştırma yazıları ve onca kitapla bu ülkeye büyük hizmetler vermiş, saygın bir gazeteci dostumuz ve meslektaşımızdır. Sayın bakanın bir şekilde sürçülisan ettiğini düşünürken, kullandığı yakışıksız sözlere karşı çıkanları da namussuz olarak addedeceği ifadesini kullanması o mevkide görev yapan bir siyasetçi için ziyadesiyle üzücü ve yakışıksız olmuştur” diyen Bilgin, “Sayın bakanın kullandığı ifadelerin sadece medya mensupları arasında değil, Saygı Öztürk arkadaşımızın okurları arasında da infial yarattığını görmesini ve düzeltici adımlar atmasını bekliyoruz.” dedi.

 

YORUMLAR