Ferrari, üretimlerini 29 Mart'a kadar durdurdu !

Medyaloji.net » teknoloji » Ferrari, üretimlerini 29 Mart'a kadar durdurdu !
Ferrari, üretimlerini 29 Mart'a kadar durdurdu !

Yedek parça üretimini yapan firmalar, telefon üretimlerini burada yapan firmalar, otomobil üretimini bu ülkede yapan firmalar fabrikalarını bir bir kapatmak ve üretimi durdurmak zorunda kaldı.

Ancak Ferrari bu markalardan değil. Çünkü İtalyan firma üretimlerini tamamını kendi ülkesinde yetiştirdiği ustalarla yapıyor. Ancak koronavirüs İtalya’yı kendine ikinci üst edinince İtalyan firma da üretimlerini zorunlu olarak 29 Mart’a kadar durdurma kararı aldı. 

İtalya da bu virüs nedeniyle bir günde 368 kişi öldü. Ferrari de bu duruma kayıtsız kalamadı ve hem çalışanların sağlığını korumak hem de yeterli tedarik sağlamak amacıyla üretimlerini sınırlı süre ile durdurma kararı aldi. Virüsün firmaya verdiği zarar tahmin edilemeyecek boyutlara ulaştı. F1 sezonunun ertelenmesi de şirketin büyük kayıplar vermesine neden oldu. Buna rağmen eğer Dünya Otomobil Fuarı 2020 gerçekleşseydi firma bu etkinliğe katılacak ve yeni bir otomobil tanıtımı yapacaktı. Bu süreç şimdilik ileri bir tarihe ertelendi. 

Ferrari’nin en büyük rakibi Lamborghini de geçtiğimiz günlerde iş bırakma kararı almıştı. Bu kararın hangi tarihe kadar geçerli olacağı belirsiz. Her ne kadar Ferrari de sadece iki haftalığına üretimi durdurduğunu söylese de bu süre çok daha fazla uzayabilir. Süreç uzadıkça İtalyan firmanın maliyetleri de artıyor. Bakalım ünlü otomobil devleri koronavirüsün yarattığı bu gergin havayı nasıl dağıtabilecek.

 
YORUMLAR