Ferit Şahenk'ten bir satış daha!

Medyaloji.net » iş dünyası » Ferit Şahenk'ten bir satış daha!
Ferit Şahenk'ten bir satış daha!

Garanti Bankası'ndaki yüzde 9.95'lik payını İspanyol ortağı BBVA'ya 3.3 milyar liraya satan Ferit Şahenk, Tommy Hilfiger'la Miami'de ortak olduğu The Raleigh otelini 103 milyon dolara sattı.

 Garanti Bankası’ndaki yüzde 9.95’lik payını İspanyol ortağı BBVA’ya 3.3 milyar liraya satan Ferit Şahenk, dünyaca ünlü moda devi Tommy Hilfiger ile ortak olmuştu. Şahenk ile Hilfiger, Miami South Beach’in klasik oteli The Raleigh’i satın almıştı. Ortaklar, bu ilk yatırımları için 35 milyon dolar ödemişti.

Odatv'nin haberine göre; Doğuş Grubu, modacı Tommy Hilfiger’la Miami’de ortak olduğu The Raleigh otelini 103 milyon dolara sattı. Irma kasırgasından beri kapalı olan otelin yenilenip hizmete açılması bekleniyordu. Ancak ortakların cazip teklif karşısında “hayır” diyemediği öğrenildi.

MİCHAEL SHVO VE SERDAR BİLGİLİ SATIN ALDI
Otelin yeni sahipleri ise yine Türk-Amerikan ortaklığı. İsrail asıllı emlak yatırımcısı Michael Shvo ve Serdar Bilgili.

ABD Başkanı Donald Trump’ın emlak sektöründe rakibi olan Michael Shvo, 2009 yılında İstanbul’a geldi. Gittiği bir mekanda Türk güzeli Seren Ceylan'la tanıştı. İkilinin gönlünü ise ünlü işadamı Serdar Bilgili yapmıştı. Bilgili, çiftin kısa sürede evlenmesini sağladı.

İKİNCİ YATIRIM OLDU
The Raleigh oteli, Shvo ve Bilgili'nin birlikte yaptığı ikinci yatırım oldu. İkili bir süre önce de New York’un 5. Caddesi’ndeki 685 Fifth Avenue binasının ofis katlarını satın almıştı. 135 milyon dolarlık yatırımı ortaklar nakit ödedi. Doğuş Grubu’nun bir süredir elindeki malları çıkardığı, hatta Ferit Şahenk’in şahsi mallarını bile sattığı biliniyor.

YORUMLAR