Fatih Türkmenoğlu'ndan yeni kitap!

Medyaloji.net » medya » Fatih Türkmenoğlu'ndan yeni kitap!
Fatih Türkmenoğlu'ndan yeni kitap!

Gezi kitapları ve televizyon programlarıyla adından söz ettiren Fatih Türkmenoğlu bu kez hikâye kitabı Her Perşembe Saat 4’te ile okurların karşısına çıkıyor.

 İclal Aydın’ın önsözü ve Meltem Cumbul, Aret Vartanyan, Tan Sağtürk, Özgür Mumcu, Pelin Batu, Tuluhan Tekelioğlu, Mert Fırat’ın arka kapak yorumlarıyla Her Perşembe Saat 4’te İnkılap Kitabevi tarafından yayımlandı.

Gezginliğiyle bilinen, her gezdiği yerden insan hikâyesi biriktiren Fatih Türkmenoğlu, Her Perşembe Saat 4’te kitabında yine merkeze insanı koyuyor. Kadınların yaşamlarını, zorluklarını, mücadelesini, umutlarını taşıyor satırlara… Birbirinin içinden geçen dört ayrı hikâyede; Gül Hanım’la 70’ler ve 80’lerin İstanbul’unda, çok renkli bir hayata tanıklık edeceksiniz. Fatma Fairy ile Amerika’da striptiz kulüplerde erotik dansçı olarak çalışan bir Türk mühendisi tanıyacaksınız. Amerikalı hemşire ve Nedret ile hayatın amacını arayacak, tek akrabası İstanbul’da yaşayan Susan Cohen’de de her şeyden nasıl vazgeçilebileceğini hissedeceksiniz.

Birbirinden çok farklı görünen, birbirlerinden binlerce kilometre uzakta yaşayan kadınlar, aslında incecik iplerle birbirlerine bağlılar. Denizli, Miami, İstanbul, Chicago; sisler altında kesişiyorlar. Zamanlar, hayatlar, şehirler, hayaller birbirine değiyor. “En az gerçek olduğunu iddia ettiğimiz dünya” kadar sahte; en sahtenin özü kadar gerçek...

Fatih Türkmenoğlu, ince detayları, içimizi sıcacık ısıtan gözlemleriyle, okuruna çok yakın bir yerde duruyor. Karakterlerini çok büyük bir titizlikle gözlemlerken, bambaşka dünyaların kapılarını aralıyor. Her Perşembe Saat 4’te, okuyucuyu sarıp sarmalayan ve “hiç bitmese” dedirten bir kitap. Türk Edebiyatı’na birbirine bağlı uzun hikâyelerle yepyeni bir soluk kazandıran özel bir eser.

 

FATİH TÜRKMENOĞLU KİMDİR?

16 Kasım 1968’de İstanbul’da doğdu. F. M. V. Özel Işık Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun oldu. New York Üniversitesi’nde İşletme diploma programını bitirdi. 1994 yılında Cosmopolitan’da yazmaya başladı. Bu arada Aktüel dergisi, Yeni Yüzyıl ve Sabah gazeteleri için izlenim ve gezi yazıları yazdı, röportajlar yaptı. Aynı zamanda iki sene boyunca Radyo 2019’da “Köşebaşı” programını hazırlayıp sundu. 1996’da kuruluşuyla birlikte, haber muhabiri olarak NTV’ye geçti. “Sesler ve Renkler”, “Yolcu”, “Her Mevsim Bahar” programlarını hazırladı ve sundu. 2001 yılında CNN Türk’e geçti. 2014 yılına kadar, Türkiye’nin ve dünyanın birçok köşesinden 1000’den fazla gezi programı hazırladı ve sundu. (“Hayat Gezince Güzel”, “Sahil Günlüğü”, “Görmeniz Gereken 50 Yer”). Bir sene günlük kültür sanat programı “Afiş”i sundu. Ayrıca çok sayıda bayram özel programı, yılbaşı özel programı sundu. Aynı zamanda bir süre CNN International’ın Türkiye prodüktörlüğü ve muhabirliği görevini yürüttü. Atlanta’daki CNN’de defalarca eğitim programlarına katıldı. University of Michigan’ın Knight-Wallace bursuyla bir yıl Ann Arbor’da yaşadı. Türkiye hakkında çok sayıda konferans verdi, Ortadoğu politikası ve Fransız edebiyatı dersleri aldı. Milliyet gazetesinde uzun yıllar gezi yazıları ve röportajları yayımlandı.

2015 yılında İz TV’de bir sohbet programı hazırlayıp sundu. Aynı sene Chicago Northwestern Üniversitesi’ne konuk akademisyen olarak kabul edildi. Şu anda Amerika ve Türkiye’de yaşıyor. Medya ile ilişkiler ve pozitif psikoloji seminerleri veriyor, konuşmalar yapıyor. Özel gecelerde, ödül törenlerinde, şirket kutlamalarında sunuculuk yapıyor. Dergilere zaman zaman yazılar yazıyor.

Basılı kitapları: Üç Kuruş Fazla Olsun, Kırmızı Olsun (anı-hikâye, Epsilon Yayınevi, 2002), Amerikan Rüyası Tabirleri (anı-hikâye, Epsilon Yayınevi, 2005), Türkiye’de Görülmesi Gereken 101 Yer (gezi, Saffet Emre Tonguç ile birlikte, Boyut Yayıncılık, 2007), 101 Must See Places in Turkey (gezi, Saffet Emre Tonguç ile birlikte, Boyut Yayıncılık 2008), Hayat Gezince Güzel Sahilde (gezi, İnkılâp Kitabevi, 2013).

ARKA KAPAK YAZISI

Önemli olmak ile “değerli” olmak arasındaki ayrımı yaşamına taşımış bir dostun kaleminden dökülmüş, son yıllarda okuduğum en “samimi” kitap.

Aret Vartanyan

Gerçek, yardımsever; iyiliği, doğruluğu ve dürüstlüğü benimsemiş karakterler, yaşattıkları samimi paylaşımla beni kurgu dünyasından çıkarıp günlük okuyor havasına büründürdü. Teşekkür ederim.

Meltem Cumbul

Fatih Türkmenoğlu’nun yazdığı her bir hikâye sizi dönemlere, zamanlara, kendi iç dünyanıza götürüyor. Yokluğun, yoksunluğun sokaklarından kadınların var olma hikâyesine uzanan bu uzun yolculukta, her bir hikâye birbirinin içinden geçiyor.

Mert Fırat

Fatih Türkmenoğlu, kıyıda kalmış kadınların hikâyesini anlatıyor. İyi bir seyyahın kavrayışıyla ABD’den Türkiye’ye kıyıları gözler önüne seriyor.

Özgür Mumcu

Bir çırpıda değil bir yudumda bitirilecek kitap Her Perşembe Saat 4’te. Hikâyeleri okurken her bir karakter sizde hayranlık uyandıracak.

Tan Sağtürk

Gürül gürül akan, aynı anda hüzünden neşeye geçebilen, her biri roman tadındaki hikâyelerinden, sadece hayatı bir kasırga gibi yaşayan kadınların değil, erkeklerin de etkileneceğinden eminim!

Tuluhan Tekelioğlu

Engin insan gözlemcisi olan Fatih Türkmenoğlu’nun karakterleri sizlere çok tanıdık gelecek, güneş gibi içinizi ısıtacak, cesaret ve umut dolduracak.

Pelin Batu

YORUMLAR