Facebook’un yapay zekası kendini Skype ile geliştiriyor

Medyaloji.net » facebook » Facebook’un yapay zekası kendini Skype ile geliştiriyor
Facebook’un yapay zekası kendini Skype ile geliştiriyor

Zuckerberg’in yapay zekayı insanın günlük hayatına sokma çabasının karşısında sadece Elon Musk durmuyor.

Ayrıca, yapay zekanın insan mimiklerini ve yüz ifadelerini yeterince doğru taklit edememesi de büyük bir problem. Bu yüzden insan görünümlü bir yapay zeka ile sohbet etmek çoğu zaman garip tepkiler almakla sonuçlanıyor.

Facebook şimdi bu sorunu aşmak ve yapay zekayı doğru insansı tepkiler vermesi için eğitmek amacıyla Skype’ı kullanmaya başladı. Geliştirdikleri yapay zekaya onlarca saat süren Skype videoları izleten Facebook yapay zeka ekibi, böylece insanların hangi diyaloglar karşısında hangi tepkileri verdiğini, yüz hatlarının nasıl şekil aldığını yapay zekaya öğretmeyi başardılar.

Zuckerberg, Elon Musk'a ağır çaktı! Zuckerberg, Elon Musk'a ağır çaktı!
Silikon Vadisi, iki mucize çocuğun kavgasına şahit olacağı günlere gebe olabilir. Yapay zekaya düşmanlığı ile bilinen Elon Musk ve yapay zeka geliştirmek için milyarlarca dolar harcayan Zuckerberg arasında şiddetli bir çatışma başlayacak ...

Zuckerberg’in servet ödediği, hatta bazılarını bizzat evlerine gidip Facebook’a girmeye ikna ettiği yapay zeka ekibi bu sorunu yenmek için insan yüzünü 68 ayrı parçaya ayırıp videolarda bu parçaların hareketlerini analiz etmesini sağladılar.

Facebook’tan sızan bilgilere göre yapay zeka artık gerçek bir insan gibi doğal tepkiler vermeye başladı. Bu da yakında Facebook’u veya Messenger’da ortaya çıkacak sanal karakterlerin, insansı görünümleriyle kullanıcılarla sohbet etmeye başlayacağı beklentisini doğuruyor. Bakalım Elon Musk buna ne kadar sinirlenecek?

YORUMLAR