Facebook, sosyalleşme süresini ölçecek

Medyaloji.net » facebook » Facebook, sosyalleşme süresini ölçecek
Facebook, sosyalleşme süresini ölçecek

Sosyal medya başında ne kadar zaman geçiriyoruz? Bu sorunun cevabı basit değil ve uzmanlara göre, aynı zamanda önemli bir psikolojik rahatsızlığın da belirtisi olabilir.

Facebook şimdi kullanıcıların sosyal medya bağımlılığı konusunda bilinç sahibi olabilmesi ve önlem alabilmesi için Android uygulamasında, günlük kullanım zamanını belirtecek bir güncellemeye hazırlanıyor.

Yeni güncelleme ile Android Facebook kullanıcıları, her gün ne kadar süre Facebook uygulamsanı kullandıklarını görebilecek ve kullanımlarının abartılı bir süreye ulaştığını fark ederlerse kendilerine dair bir önlem almak için farkındalık yaşayabilecekler.

Facabook henüz bu özellik hakkında bilgi vermiyor veya yorum yapmıyor ancak son Android Facebook sürümünü inceleyen yazılımcılar kodun içinde “Facebook’ta Geçen Süreniz” isimli bir bölüm buldular. Bunun da yakında hayata geçecek bir özellik olduğu düşünülüyor. Facebook yıllar önce, bu özelliği hayata geçirebileceğine dair bazı açıklamalar yapmış ancak daha sonra konu gündemden düşmüştü.

YORUMLAR