Facebook burs verecek

Medyaloji.net » facebook » Facebook burs verecek
Facebook burs verecek

Facebook, haber kaynağında yaptığı değişiklikle daha çok önem vermeye başladığı sosyal gruplar için burs vermeye hazırlanıyor. Şirket bunun için 10 milyon dolarlık bir bütçe hazırladı.

Sosyal medyanın en büyük platformu Facebook artık misyonunu değiştiriyor. Zuckerberg'e göre Facebook kullanmayı anlamlı hale getirmeyi amaçlayan değişikliklerin bir ayağı haber kaynağında yapılan kritik düzenlemeydi. Londra'daki zirvede ise topluluklar için geliştirilen yeni admin araçları ve 10 milyon dolara kadar burs ve fon desteği açıklandı ve puzzle'ın eksik parçaları tamamlanmış oldu.

Facebook şirketi içerisinde bir Türk’ün yükseldiği en üst seviyede görev yapan Facebook Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Direktörü Ari Keşişoğlu, programın detaylarını anlatıyor:

“Gruplar aslına bakarsanız o kadar paradan uzak bir konsept ki gruplar içerisinde reklam özelliği bile yok. Ama bugün beni şirketimin çok mutlu eden açıklaması; iki tane program açıklandı. Bu iki program dünya çapında grup liderlerine toplam 10 milyon dolara kadar fon verecek.

İki tane alt özelliği var, biri dünyadan 100 tane grup liderine insanları birbirine daha iyi bağlayabilmeleri için 50’şer bin dolara kadar burs verilecek.

Bunların içinden de 5 tane, bizim çok beğendiğimiz ve dünya çapında etkisi olacağını düşündüğümüz 5’tane projeye de 1’er milyon dolara kadar fonlama sağlayacağız.

Nasıl seçilecek?

Geniş bir kriteri var, bütün başvurular geldikten sonra değerlendirilecek. Community Leadership Program adı verilen programa communities.fb.com adresinden grup liderleri başvuracaklar ve her ülkeden, ben umarım Türkiye’den de global hikayeler çıkar. Ama her gruba açık olacak bu program.”

YORUMLAR