Evrensel gazetesi eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü'ne para cezası

Medyaloji.net » medya » Evrensel gazetesi eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü'ne para cezası
Evrensel gazetesi eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü'ne para cezası

Evrensel gazetesinin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cem Şimşek, Berat Albayrak'la ilgili bir habere gelen tekzibi 'Tekziptir' başlığıyla yayınladığı için para cezasına çarptırıldı.

Kapatılan Hayat TV'nin eski çalışanı ve Evrensel gazetesinin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cem Şimşek'e, Berat Albayrak'la ilgili bir habere gelen tekzibi 'Tekziptir' başlığıyla yayınladığı için para cezası verildi.

Şimşek’in Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesinde ‘hakaret’ ve ‘tekzip yayınlamamak’ suçlamalarıyla yargılandığı davada bugün karar açıklandı. Dava konusu, “Albayrak, işçilere saldırı programının sinyalini verdi” başlıklı haberle ilgili olarak mahkeme ‘hakaret’ suçlaması için beraat kararı verdi. Ancak ‘tekzip metninin usulüne uygun yayınlanmadığı’ gerekçesiyle Şimşek’i 41 bin 660 TL para cezasına çarptırdı. Para cezası için istinaf mahkemesine itirazda bulunulacak.

ALBAYRAK’IN AVUKATI: BAŞLIK DEĞİŞTİ

Duruşmada Berat Albayrak’ın vekili söz alarak tekzip metninin usulüne uygun yayınlanmadığını iddia etti. Gönderdikleri tekzip metninin “Evrensel gazetesinin Sayın Berat Albayrak’ın gerçek dışı haberine cevabımızdır” başlığı taşıdığı ve yayınlanan metnin başlığının ise “Tekziptir” olduğunu söyleyerek ceza verilmesi gerektiğini savundu.

Evrensel avukatı Devrim Avcı ise bugüne kadar uygulanan usulün tüm tekzip metinlerinin “Tekziptir” başlığı ile yayınlanması olduğunu ve metnin usulüne uygun yayınlandığını söyledi.

Gazetenin ‘hakaret’ suçlamasına ilişkin konuşan avukatı Gamze Gökoğlu ise haberde bakan Albayrak ve iktisatçı Murat Birdal’ın açıklamalarına yer verildiğine dikkat çekti. Haberin basın özgürlüğü kapsamında olduğuna dikkat çeken Gökoğlu, hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığını söyledi.

Dava konusu “Albayrak işçilere saldırı programının sinyalini verdi” başlıklı haberde Berat Albayrak’ın, ekonomi politikalarıyla ilgili açıklamaları üzerine Doç. Dr. Murat Birdal’ın görüşlerine yer verilmişti. Tekzip metni de ‘hakaret’ iddiasıyla yollanmıştı. Mahkeme kararı üzerine tekzip metninin yayımlanmasına rağmen Albayrak, “tekzip metninin yayınlanmaması” ve “hakaret” iddiasıyla yeni bir dava daha açmıştı.

YORUMLAR