ESKA'dan enerji alanında dev yatırım!

Medyaloji.net » iş dünyası » ESKA'dan enerji alanında dev yatırım!
ESKA'dan enerji alanında dev yatırım!

Sakarya'da 20 bin metrekare alanda 120 milyon TL'yi bulan yatırım ile kurulan fabrikadan, dünyanın 40'dan fazla ülkesine doğalgaz ekipmanları ihraç ediliyor.

Doğalgazın kullanıcılara doğru ve güvenli şekilde ulaşmasına yardımcı olan çeşitli gaz ekipmanlarını yüksek doğruluk sınıfı ile Türeten, yüzde 100 yerli Türk firması ESKA, Sakarya’da 20 bin metre kare alanda 120 milyon TL’yi bulan dev yatırım yaptı.

3 milyon adet üretim kapasitesi ile birçok laboratuvar ve bakanlık onaylı Ar-Ge merkezine sahip olan tesis ile birlikte vites artıran ESKA, kendi alanında Türkiye’yi dünyada bir üretim üssü haline getirmeyi hedefliyor. ESKA, 2021 yılında 3’üncü fabrikasını kurmayı, ihracatı ve istihdamı arttırmayı planlıyor. Aynı zamanda ESKA’da yüzde 50’nin üzerinde kadın personel çalışıyor.

ESKA’nın stratejik amaçlarından bahseden Genel Müdür Yardımcısı Murat Çalapkulu, "ESKA 1968’den bugüne üretim ve satış faaliyetlerini sürdüren, 50 yılı aşan geçmişinde sürekli ilkleri ve yenileri gerçekleştirmiş, bugün enerji alanında doğal gazın kullanıcılara doğru ve güvenli şekilde ulaşmasına yardımcı olan, çeşitli gaz basınç regülatörlerini ve otomatik emniyet vanalarını üreten ve satan, yüzde 100 yerli, değerlerini koruyarak sürekli büyüyen ve çağdaş bakış açısına sahip bir Türk firmasıdır.

YORUMLAR