Ericsson ve Turkcell'den iş birliği!

Medyaloji.net » iş dünyası » Ericsson ve Turkcell'den iş birliği!
Ericsson ve Turkcell'den iş birliği!

Ericsson ve Turkcell "Ericsson Özel Şebeke" (Private Network) çözümü kapsamında birçok sektörün dijital dönüşümüne katkı sağlayacak önemli bir iş birliği anlaşması imzaladı

Ericsson, tamamen izole ve endüstri alanına kurulabilecek "Özel Şebeke" çözümü aracılığıyla endüstrilerinin ihtiyaç duyabileceği potansiyel kullanım senaryolarının belirlenmesi ve uygulanması için Turkcell'i destekleyecek.

Bu anlaşma, Türkiye'de akıllı üretim, petrol ve rafineri, liman işletmeleri, havalimanları, enerji ve dağıtım ve madencilik gibi farklı sektörlerde Özel Şebeke çözümünün kullanım alanlarını araştırılması, belirlenmesi ve geliştirilmesi için Turkcell ve Ericsson arasındaki karşılıklı iş birliğinin temelini oluşturuyor. Çözümün kullanım alanları, varlıkları izlemekten üretimi geliştirmek için gerçek zamanlı otomasyona, dijital ikizler ve veri odaklı bakış ile iş operasyonlarını optimize etmeye, çalışan güvenliğini artıran saha incelemelerinden uzaktan kontrol edilen robotlar geliştirmeye, çalışan yeteneklerini geliştiren artırılmış gerçeklik uygulamalarından çeşitli dijital teknolojilerden faydalanmaya kadar uzanıyor.

Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, "Dijital yolculuğumuzda her zaman ileriye bakıyoruz. Ericsson ile Özel Şebeke Çözümü kapsamında yaptığımız bu iş birliği, Türkiye'deki sanayi kuruluşlarının dijital dönüşümüne büyük katkı sağlayacak. Ericsson'un Endüstri 4.0 alanındaki liderliği ve ekosistemdeki iş ortaklarının desteği ile Türkiye'nin geniş sektör havuzunda sayısız kullanım alanına kapı açacak yüksek performanslı, güvenli ve esnek bir özel şebekeden faydalanacağız" dedi.

İş birliği kapsamında geçtiğimiz Şubat ayında Turkcell ofisinde Ericsson Özel Şebeke Çözümü devreye alınarak başarılı bir deneme gerçekleştirildi.

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın, "Araştırma ve geliştirme alanında uzun vadeli iş ortağı olarak Turkcell'i geleceğe hazır, tüm bağlantı teknolojilerine uyumlu bir şebeke oluşturması için destekliyoruz. Turkcell ile olan bu iş birliğimiz, endüstriyel çözümler geliştirmek için yerel ve küresel düzeydeki Endüstri 4.0 iş ortakları arasındaki iş birliğini güçlendirecektir. Turkcell'in dijital yolculuğundaki bu önemli dönüm noktasından gurur duyuyor ve Türkiye'deki sektörlerin dijital dönüşüm yolculuğunu heyecanla takip ediyoruz" dedi.

Ericsson Özel Şebeke Çözümü, kurumsal Bilgi Teknolojisi (BT) ve Operasyon Teknoloji (OT) kullanıcılarının hassas verilerini kendi altyapılarında tutarken yönetim ihtiyaçlarını karşılıyor ve aynı zamanda bulut tabanlı bir şebeke yönetim portalı ve sorun giderme uygulaması ile iş operasyonlarını optimize eden ve basitleştiren güvenli ve basit bağlantı sunuyor. Yükseltmeler sırasında kesintiye neden olmayan ve hassas verileri şirket bünyesinde tutan Ericsson'ın özel şebekesi, Hizmet Düzeyi Anlaşmaları (SLA) aracılığıyla yüksek performans sağlıyor.

YORUMLAR