Ericsson Türkiye’de küresel teknoloji araştırma laboratuvarı kurdu

Medyaloji.net » iş dünyası » Ericsson Türkiye’de küresel teknoloji araştırma laboratuvarı kurdu
Ericsson Türkiye’de küresel teknoloji araştırma laboratuvarı kurdu

Ericsson, önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde global endüstriyi şekillendirecek teknolojileri üretmek üzere hayata geçirdiği küresel araştırma laboratuvarlarının 11’incisini Türkiye’de kurdu.

Ericsson Araştırma Türkiye Laboratuvarı’nın açılışını TÜBİTAK’la imzaladığı protokol eşliğinde 4 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleştirdi. Ericsson Araştırma Türkiye Laboratuvarı, Türk araştırmacılara yeni uluslararası patent ve araştırma yayınlama fırsatı sunarak, küresel ölçekteki araştırma ve standartlara doğrudan katkıda bulunacak.

Ericsson Araştırma Türkiye Laboratuvarı TÜBİTAK’ın ‘TEYDEB 1515 – Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı’nı kapsamında hayata geçiyor. TÜBİTAK, 2014 yılında kendi alanlarında lider Ar-Ge odaklı şirketlerin, Türkiye’de Ar-Ge laboratuvarı kurmasını veya mevcut yapılarını geliştirmesini desteklemek amacıyla, ‘TEYDEB 1515 – Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı’nı başlatmıştı. Ericsson Araştırma Türkiye Laboratuvarı, Türkiye bilgi teknolojileri ve iletişim sektöründe bu program kapsamında desteklenen ilk araştırma laboratuvarı olma özelliğine sahip.

‘Ericsson Araştırma’, önümüzdeki 5-10 yıl içinde global endüstriyi yeniden şekillendirecek inovatif sistem konseptleri ve patentlenebilir teknolojileri geliştirerek, standardizasyona öncülük eden küresel bir araştırma organizasyonu. Bugüne kadar 4 kıtada 10 ülkede çalışmalarını sürdüren organizasyon, Türkiye’deki laboratuvar ile bu sayıyı 11’e yükseltti.

YORUMLAR