Enerjisa'ya yeni CEO

Medyaloji.net » iş dünyası » Enerjisa'ya yeni CEO
Enerjisa'ya yeni CEO

Yeni CEO Murat Pınar, görevine 1 Kasım itibarıyla başlayacak.

Sabancı Holding ve E.ON iştiraki Enerjisa Enerji’nin CEO’su Ziya Erdem, 2018 yılından bu yana sürdürdüğü görevinden 31 Ekim 2019 tarihinde ayrılıyor. 1 Kasım 2019 itibarıyla Erdem’den görevi devralacak isim ise halihazırda Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü olarak çalışan Murat Pınar.

Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde, MBA eğitiminiyse London School of Commerce & University of Wales’te tamamlayan Murat Pınar, kariyerine 1998 yılında Siemens’te başladı. 2005 – 2010 yıllarında Nokia NSN’de 13 farklı ülkede farklı görevler üstlenen Pınar, Enerjisa ailesine 2010 yılında katıldı. 2015’ten beri Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü olan çalışmalarını sürdüren Murat Pınar, Dağıtım Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanlığı ve ELDER (Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinin yanı sıra EUROGIA2020’nin de başkanlığını yürütmektedir.

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı ve Enerjisa Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler konuyla ilgili “Topluluğumuz için stratejik öneme sahip olan Enerjisa Enerji A.Ş. güçlü altyapısı ve alanındaki uzmanlığını inovatif iş modelleri ve teknoloji odaklı yaklaşımıyla birleştirerek Türkiye’nin yeni nesil lider enerji şirketi haline gelmiştir. Başarılı halka arzını takiben, Enerjisa Enerji’nin, hem finansal hem de operasyonel olarak güçlü sonuçlar elde ederek tüm paydaşlarına ve hissedarlarına değer yaratmasında ve özellikle büyümeye yönelik teknolojik ürün ve hizmetlerin gelişimine dair stratejik yol haritası hazırlığında büyük katkısı olan Ziya Erdem’e teşekkür ediyor, kariyer yolculuğunda başarılar diliyorum. Yeni dönemde CEO’luk görevini devralacak olan Murat Pınar’ın da Enerjisa Enerji A.Ş’yi dünya çapında örnek gösterilecek bir şirket haline getirme vizyonumuza yönelik yolculuğumuzda büyük Enerjisa ekibine başarıyla liderlik edeceğine inanıyorum” açıklamasında bulunurken Enerjisa Enerjisa Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erik Rene C. Depluet atamayı şu sözlerle yorumladı:

“Ziya Erdem’e halka arz sonrası süreçte finansal ve operasyonel başarıyı sürdürmeye olan katkısından ve tüm başarılı çalışmalarından dolayı Enerjisa Enerji adına teşekkür ediyorum. Murat Pınar’a da yeni görevinde başarılar diliyor, derin bilgi ve tecrübesiyle Enerjisa Enerji’ye başarıyla liderlik edeceğine yürekten inanıyorum.”

YORUMLAR