En büyük bulut sağlayıcı şirketler

Medyaloji.net » iş dünyası » En büyük bulut sağlayıcı şirketler
En büyük bulut sağlayıcı şirketler

2017 yılının 3. çeyreğinde kazanç sezonunun sona ermesiyle, dört büyük küresel bulut sağlayıcı için bulut bilişimin pazar payındaki önemi daha da arttı.

Synergy Research’e göre Alphabet, Amazon, IBM ve Microsoft işletmelerinde bulut bilişiminde büyüme kaydetti.

Aşağıda, bulut pazarının daha büyük bir bölümünü kapmak için mücadele eden dört teknoloji devinin bulut işletmelerinin performansına genel bir bakış sunduk.

Bulut sağlayıcı devler

♦ Amazon Web Hizmetleri (AWS) yavaşlama işaretleri göstermesine rağmen 2015 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 44’lük bir artışla 4.6 milyar dolara ulaştı. Synergy Research’e göre, bir önceki yıla göre yüzde 54’lük bir düşüş yaşanmasına rağmen global bulut pazarındaki payını artırmayı başardı. En büyük bulut sağlayıcı olarak listede en üst sırada yer aldı.

♦ Microsoft’un bulut sektörü, muhteşem büyüme oranını koruyor. Azure’yi barındıran Microsoft’un Intelligent Cloud segmentinin geliri 3. çeyrek boyunca yüzde 14 artarak 7 milyar dolara ulaştı. Azure geliri yüzde 90 arttı ve bu büyümenin çoğunu kapsadı. Bu olumlu performans ile Microsoft’un global bulut pazarında ikinci sıraya yerleşebildi.

♦ IBM’in bulut bilişim gelirleri 3. çeyrekte yüzde 20 artarak 4 milyar dolara ulaştı ve 12 ay süresince sadece 16 milyar dolar kazandı. IBM’in hibrit bulut çözümleriyle Microsoft ve Amazon’un ardından 3. sırada yer aldı.

♦ Alphabet bu üçlüyü takipte kalarak listede 4. sırada yer buldu. Google bulutunu içeren “Google’ın diğer gelirleri” segmenti, üçüncü çeyrekte yüzde 49 oranında artarak 3.4 milyar dolara ulaştı. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 39 büyüme anlamına geliyor.

YORUMLAR