Elon Musk Kasım'da mahkeme önüne çıkacak

Medyaloji.net » iş dünyası » Elon Musk Kasım'da mahkeme önüne çıkacak
Elon Musk Kasım'da mahkeme önüne çıkacak

Tesla'nın kurucusu Elon Musk, bir dönemler Twitter'da hiç durmayan tweet'leri yüzünden ağır bedeller ödemek zorunda kaldı.

Pedofili dalgç suçlaması ters tepti
Adı önce, Tesla’nın hisse senetlerinde Twitter üzerinden manipülasyon iddialarına karışan ve ABD’nin sermaya piyasası kurulu’ndan ağır ceza yiyen Musk’ın Twitter hesabı da elinen alınmıştı. Tesla yönetim kurulunun kontrolünde tweet atmasına izin verilen Musk için asıl kabus ise şimdi başlıyor olabilir.

Taylan’da bir mağaranın yağmur suyu ile dolması nedeniyle mağarada mahsur kalan çocukların kurtartılması operasyona minik bir denizaltı gönderen Tesla, kendine hakim olamayıp Twitter’dan, kurtarma grubunun başındaki dalgıçlardan biri için “pedofili” suçlaması yapmıştı. Musk’ın yorumuna göre Tayland’lı dalgıç 12 yaşında bir kızla evliydi. 

Herhangi bir delile dayanmayan ve gayet “laçka” bir uslupla yapılan bu suçalam ise hem tepki çekmiş, hem de dalgıcın Musk’a dava açmasına neden olmuştu. Söz konusu dalgıcın da 12 değil, Londra’da tanıştığı 32 yaşında bir kadınla evli olduğu anlaşılmıştı.

Şimdi Musk bu dava nedeniyle hakim önüne çıkacak. Büyük ihtimalle ağır bir tazminata mahkum olacak Musk’ın duruşmaya gitmemek için her türlü bahaneyi kullanacağı da tahmin ediliyor.

YORUMLAR