Elektroniğin geleceği güvende

Medyaloji.net » teknoloji » Elektroniğin geleceği güvende
Elektroniğin geleceği güvende

Yeni bir nadir toprak mineralleri keşfi, elektroniğin geleceğinin güvende olduğu gösteriyor. Bu keşif ile elektroniğin geleceği yüzyıllar boyunca gelişmeye müsait olabilir.

Akıllı telefonlardan bataryalarından elektrikli araçlara kadar günümüzdeki birçok cihazda kullanılan nadir toprak metalleri, elektrik ve elektronik sektörünün temelini oluşturuyor. Ancak bu metallerin tükenmesi halinde ne yapılacağına dair bir takın endişeler bulunmaktaydı. Nature’da yayınlanan bir çalışma Japonya kıyılarında yapılan keşif ile bulunan nadir toprak metallerinin dünyamız için yüyıllarca yeterli olacağını gösteriyor. Ayrıca bu çalışmada, yaklaşık 16 milyon ton nadir toprak metalinin bulunduğu da belirtilmiş.

Keşfin ayrıntılarında ise 780 yıllık küresel talebi karşılayacak itriyum, 730 yıllık dispepsi, 620 yıllık europium ve 420 yıllık terbium bulunduğu belirtiliyor.

Nadir toprak minerallerine, Tokyo’nun yaklaşık 1,850 km güneydoğusundaki Minamitori Adası’nda rastlandı.

Nadir toprak mineralleri, küresel teknoloji ekonomisinin en önemli parçası olmaya devam edecek. Japonya şu anda küresel arzın büyük bir kısmını kontrol etme şansına sahip. Çin ve ABD gibi elektronik üreticisi ülkeler, Japonya’nın şartlarına göre mineralleri satın almaya zorunda kalacak.

YORUMLAR