Eczaneleri blockchain ile kontrol edecekler

Medyaloji.net » teknoloji » Eczaneleri blockchain ile kontrol edecekler
Eczaneleri blockchain ile kontrol edecekler

ABD Federal İlaç Ajansı, FDA, eczanelerdeki uyuşturucu özelliğine sahip ilaçların kontrolünü daha sağlıklı yapabilmek için blockchain teknolojisini kullanacağını açıkladı.

İlaçların reçete dışında veya sahte reçetelerle satışının/dağıtımının önüne geçmek isteyen FDA artık uyuşturucu niteliği taşıyan ilaçların reçetelerini ve hangi eczaneden hangi ilaçlarla bu reçetelere cevap verildiğini, blockchain teknolojisi ile kolayca takip etmeye hazırlanıyor.

İlaç üreticilerin, dağıtım şirketlerinin, sigorta şirketlerinin, hastanelerin, doktorların ve eczanelerin dahil olacağı yeni sistemle artık sahte reçeteyle uyuşturucu ilaç satın almak mümkün olmayacağı gibi, bu ilaçların hangi kanallardan nereye dağıtıldığını kontrol etmek de mümkün olacak.

Yeni teknoloji için bir pilot program başlayan FDA, sistemin eksiklerini tamamlayıp son haline getirdikten sonra yeni takip sistemini tüm ülkede kullanıma sokacak. ABD’den sonra diğer ülkelerin de benzer sistemleri hayata geçirerek ilaç dağıtımını kontrol etmesi bekleniyor. 

YORUMLAR
En çok okunan haberler