Ebru Baki'nin görevine son verildi

Medyaloji.net » medya » Ebru Baki'nin görevine son verildi
Ebru Baki'nin görevine son verildi

Demirören Grubu'nun satın aldığı Doğan Medya Grubu'nda operasyon devam ediyor.

 Demirören Grubu’nun Doğan Medya Grubu'nu satın almasının ardından kurum içinde oldukça hareketli günler yaşanıyor.

Kanal D’de Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar ile Kanal D Haber Daire Başkanı ve ana haber sunucusu Ahmet Hakan’ın ayrılığının ardından 13 isimle yollar ayrılmıştı.

Kanal D'de yaşanan tenkisat depremi geçtiğimiz hafta CNN Türk'e sıçramış ve ana haber sunucusu Duygu Demirdağ görevinden ayrılmıştı.

Bugün ise bomba bir gelişme daha yaşandı ve CNN Türk Ekonomi Müdürü Ebru Baki'nin görevine son verildi. 17 yıldır CNN Türk'te çalışan Baki, aynı zamanda sabah kuşağında yayınlanan Parametre isimli ekonomi programının da sunuculuğunu yapıyordu.

 

Ebru Baki kimdir?

1975, İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Baki, üniversite eğitimine devam ederken Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi'nde staj yapmaya başladı.

Okul ve çalışma hayatını birlikte yürüttü. Üniversiteyi ise bölüm ve okul birincisi olarak tamamladı. Öğrenciyken Cumhuriyet Dergi’de yayınlanan dizi haber ve fotoğrafları çeşitli ödüllere layık görüldü. Bu ödüller yurtdışı kurs eğitim imkanlarını da beraberinde getirdi.

Lise'den itibaren belirli dönemlerde eğitim amacıyla yurtdışında bulundu ve öğrenci değişim programları ile çeşitli burslardan yararlandı.

İletişim Fakültesi'nden sonra Marmara Üniversitesi İDBF Uluslararası İktisat Bölümü'ne devam etti. Hürriyet Gazetesi'nde stajyerlikten muhabirliğe uzanan 7 yıllık bir dönem geçirdi.

Hürriyet'ten sonra televizyon macerası başladı. CNN TÜRK'te ekonomi haberlerini sundu. Bir yandan da muhabirliğe devam etti. 2001-2014 yılları arasında CNN TÜRK'te ekonomi programları hazırladı aynı zamanda editörlük yaptı. 2014 yılında Ekonomi Haber Müdürü oldu. 2016 yılında CNN TÜRK Ekonomi Müdürlüğüne atandı.

Baki, hafta içi her gün CNN TÜRK'te ekrana gelen “Parametre” programını sunuyordu.

YORUMLAR