Doğrulanmış hesapları geri çekiyor

Medyaloji.net » medya » Doğrulanmış hesapları geri çekiyor
Doğrulanmış hesapları geri çekiyor

Mikroblog servisi Twitter, kimliğini ispat eden kullanıcılara verdiği mavi renkli doğrulanmış hesap işaretlerini geri çekmeye başladı.

Peki Jack Dorsey’in sosyal medya servisi ne yapıyor, doğrulanmış hesap işaretleri neden geri çekiliyor?

Ünlü sosyal medya servisi, bugüne dek vermiş olduğu doğrulanmış hesap işaretlerinin tümünü yeni baştan gözden geçirme kararı aldı. Buna göre, şirketin yeni kriterlerine uymayan tüm işaretler geri alınacak. Sosyal medya servisi ayrıca bu gözden geçirme döneminde yeni doğrulanmış hesap onayı da vermeyecek.

Aşırı sağcı gruba Twitter’dan büyük destek

Sorun aslında Twitter’ın, ABD’de büyük tepki çeken ve yasa dışı gösteriler yaparak ırkçılık söylemleri dile getiren, siyahi vatandaşlara ve göçmenlere saldıran aşırı sağcı bir organizasyonun hesabına doğrulanmış hesap işareti verdiğinin ortaya çıkmasıyla gündeme geldi.

Mikroblog servisinin kullanıcıları Twitter’ı bu sağcı organizasyonu resmen tanımak ve destek olmakla suçlaması şirketin ofisine bomba gibi düştü. Böylece Dorsey’in ekibi küçük mavi tıkları dağıtmak için hazırladıkları kurallar ve algoritmalarda büyük bir açık bırakmış olduklarını fark ettiler.

Suudi prensler tutuklandı Twitter hisseleri düştü Suudi prensler tutuklandı Twitter hisseleri düştü
Suudi Arabistan'da, Game of Thrones'u aratmayan gelişmeler yaşanırken ve tahtta hak sahibi olan prensler, tahta geçmek isteyen bir başka prensin hamlesiyle tutuklanıp öldürülürken, ülkedeki gelişmeler Twitter'ın hisse sahiplerini vurdu. Dünyaca ünlü mikroblog ...

Sosyal medya servisi şimdi bu hatasını gidermeye çalışıyor ve bakalım yeni doğrulanmış hesap işareti için kullanıcılardan hangi şartları yerine getirmeleri istenecek?

YORUMLAR