Dizilerdeki kadına şiddet

Medyaloji.net » diziler » Dizilerdeki kadına şiddet
Dizilerdeki kadına şiddet

Yasak Elma’nın Ender’i Şevval Sam, dizilerdeki kadına şiddete bakışını anlat

Yasak Elma dizisi 3. sezonuyla ekrana dönmeye hazırlanıyor. Dizinin 3. sezonu için oyuncular bir süredir sette yoğun tempoda çalışmakta… Fox TV’den yapılan bilgilendirmede 3. sezon ilk bölümünün 9 Eylül Pazartesi akşamı ekranda yerini alacağı belirtildi. Ender karakterine hayat veren ünlü oyuncu dizide kötülükleri ve entrikaları ile biliniyor.

Başarılı oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çeken oyuncunun ekranda kadına şiddet görüntüleri ile ilgili düşünceleri de ortaya çıktı.

Dizilerde yer alan kadına şiddet görüntülerine yönelik ciddi eleştiriler yapılmakta. Bu görüntüler ile şiddetin meşrulaştırıldığı ve normal gösterilmeye çalışıldığına yönelik düşünceler var. Peki Şevval Sam nasıl düşünüyor?

Ünlü oyuncu, ekrandaki kadın şiddeti görüntülerine bakışını anlattı.

Ekrandaki şiddetin toplumu etkilediği eleştirilerinin ise göreceli olduğunu savunan ünlü oyuncu “İnsan hikayesi anlatıyoruz. Bu durum, elimizi kolumuzu bağlayabiliyor” açıklaması ile dikkatleri çekti.

Şevval Sam’ın anne ve babalara da önemli bir tavsiyesi var. Sam’a göre her ebebeyn kız çocuğunu mutlaka bir dövüş sporu öğrenmesine fırsat tanımalı.

Sam ayrıca ailelerin erkek ve kız çocuklarına da eşit şekilde davranmaları gerektiğine özellikle vurgu yaptı.

YORUMLAR