Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı” düzenlenecek!

Medyaloji.net » medya » Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı” düzenlenecek!
Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı” düzenlenecek!

“Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı” Fas'ta düzenlenecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından daha önce Avrupa'nın birçok ülkesinde düzenlenen “Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı” bu hafta Fas'ta düzenlenecek.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle RTÜK ile YEE ortaklığında daha önce Brüksel, Budapeşte, Bükreş ve Viyana olmak üzere dört farklı kentte yapılan çalıştayın beşinci adresi ise, Fas'ın en büyük kenti Kazablanka olacak.

Kazablanka'da 23 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek çalıştaya bilim insanları ve medya profesyonelleri katkıda bulunacak.

- Dijital okuryazarlığın önemine vurgu yapılacak

“Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı”nın açılış konuşmalarını RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile Türkiye'nin Fas Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan yapacak.

YEE Rabat Türk Kültür Merkezi'nin de içinde yer alacağı çalıştay, sanatçı ve eğitmen Bager Akbay'ın sunumuyla başlayacak. Etkinlik kapsamında düzenlenecek oturumda dijital çağın medya okuryazarlığının nasıl olması gerektiği tartışılacak.

Öte yandan RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu tarafından, “Dijital Çağda Medya, İletişim ve Metaverse Etkisi” başlıklı bir panel verilecek.

Panelde Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Altun, “Dijital Çağda Medya Bilgelik” konusunu ele alacak. “Dijital Çağda Değişen Gazete ve Gazetecilik” konulu sunumu ise RTÜK Üyesi İlhan Taşçı gerçekleştirecek.

YEE Kültürel Diplomasi Akademisi Koordinatörü Dr. Melih Barut da “Metaverse Etkisi” konuşmasıyla çalıştaya katkı verecek.

 

 

 

 

YORUMLAR