Denis Villeneuve, Yeni Filmi Dune’da Roger Deakins’le Çalışmayabilir

Medyaloji.net » dünya » Denis Villeneuve, Yeni Filmi Dune’da Roger Deakins’le Çalışmayabilir
Denis Villeneuve, Yeni Filmi Dune’da Roger Deakins’le Çalışmayabilir

Denis Villeneuve, başrollerde Rebecca Ferguson ve Timothée Chalamet’nin yer alacağı yeni filmi Dune’da, daha önce üç filminde birlikte çalıştığı görüntü yönetmeni Roger Deakins’le çalışmayabilir.

 2013 yılında Prisoners ve Enemy gibi filmlere imza attıktan sonra Sicario ile beyazperdedeki yerini sağlamlaştıran Denis Villeneuve, 2016 yılında vizyona giren Arrival’la da oldukça başarılı bir iş ortaya koymuştu. Blade Runner 2049 ile bir kez daha çokça adından bahsettiren yönetmen, bir sonraki filminde de bilimkurgu janrasından kopmuyor.

Daha önce David Lynch ve Alejando Jodorowsky tarafından ekrana taşınan, Frank Herbert’in 6 kitaplık ödüllü bilimkurgu serisi Dune’u yeni projesi olarak seçen Villeneuve, kendisinin ‘hayal projesi’ olarak tanımladığı film için hazırlıklarını sürdürürken projeyle ilgili yeni bir haber geldi.

Denis Villeneuve, Yeni Filmi Dune’da Roger Deakins’le Çalışmayabilir
Variety editörü Kristopher Tapley’nin twit‘ine göre Denis Villeneuve; yeni filmi Dune’da, Prisoners, Sicario ve Blade Runner 2049’da birlikte çalıştığı usta görüntü yönetmeni Roger Deakins‘le çalışmayacak. Kanadalı yönetmenin aklında Deakins’in yerine Lion, Rogue One: A Star Wars Story, Zero Dark Thirty ve son olarak Vice’ta yer almış Greig Fraser‘la çalışmak var. Konuyla ilgili resmi bir açıklamanın olmadığını belirtelim.

Öte yandan yine aynı kaynağa göre, Cary Fukunaga’nın yöneteceği bir sonraki James Bond filminin görüntü yönetmenliğini First Man ve La La Land’de Damien Chazelle ile çalışmış Linus Sandgren üstlenecek.

YORUMLAR