ÇYDD'den 19 Mayıs mesajı

Medyaloji.net » medya » ÇYDD'den 19 Mayıs mesajı
ÇYDD'den 19 Mayıs mesajı

Dernekten yapılan açıklamada; İşgal altındaki bir ülkede tutsaklığa boyun eğmeyip özgürlüğe ve tam bağımsızlığa kavuşmak için atılan ilk adımın 100. yılı kutlu olsun!" denildi.

İşte Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden yapılan o açıklama:

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emperyalist işgali sona erdirmek için 16 Mayıs’ta Bandırma vapuruyla yola çıkıp 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basmasıyla Anadolu’nun her yanında özgürlük meşaleleri yanmaya başladı. Yoksulluğun, yıllarca süren savaşların yol açtığı yıkım, çaresizlik ve umutsuzluğun hüküm sürdüğü bu zor koşullarda kurtuluşun ışığını görebilen, bir an bile umutsuzluğa düşmeyen büyük bir liderdi Mustafa Kemal Atatürk.

Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919’dan, Cumhuriyet’in ilan edildiği 29 Ekim 1923 arası 4 yıl, 5 ay, 10 gündür. Bu süre Batı’nın “Hasta Adam”ından dipdiri bir Cumhuriyet’in dünya uluslarının arasına aydınlık bir yüzle çıkışı için yetmiştir. Bunun bilincindeki ulusumuz, kazanımlarını korumayı da elbette bilecektir.

Bugün gençler eğitimin, insan haklarının, fırsat eşitliğinin, laikliğin, hukukun üstünlüğünün bilinciyle kendini yetiştirmek ve böyle var olmak istediklerini; uğradıkları haksızlıklara boyun eğmeyeceklerini gösteren bir kararlılık içindedir.
Bugün gençler işsizliğe, adaletsizliğe neden olanları, örgütlenme ve düşüncelerini özgürce açıklama haklarına el uzatmaya niyet edenleri her ortamda korkusuzca dile getirmektedir.

Bugün gençler, kendilerine emanet edilen Cumhuriyet’in sahibi ve Mustafa Kemal’e yaraşır evlatlar olduklarını, bütün engellemelere karşın, Atatürk’ten aldıkları güçle göstermektedir.

Bugün gençlik, ülkenin zenginliklerini çıkar odaklarına peşkeş çekme politikalarına karşı "kamuculuk", tek adamlık heveslerine karşı "Cumhuriyetin erdemdir.” diye haykırmaktadır.

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılında ulusumuzu bulanık, karanlık dönemlerden aydınlığa çıkaran, olanaksız görüneni olabilir kılan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olma yolunda bizi ilerletenleri saygıyla, sevgiyle anıyoruz.

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!İşte 

 

YORUMLAR