Corona korkusuna savaş açan uygulama'Corona Check'

Medyaloji.net » sosyal medya » Corona korkusuna savaş açan uygulama'Corona Check'
Corona korkusuna savaş açan uygulama'Corona Check'

Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'nun kılavuzları baz alınarak geliştirilmiş Corona Check, salgının dünyaya yayıldığı bu dönemde oldukça önemli bir araç olarak çıkıyor.

Şikayetlerin sorgulanmasıyla risk analizi, artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisiyle virüsün 3D yapısı, damlacıkla yayılımı gibi sahneleri deneyimleyebilmesi, salgın hakkında canlı istatistik bilgileri gibi özellikleri olan uygulama Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nun kılavuzları baz alınarak geliştirilmiş.

Riskinizi öğrenin, koruyucu önlemler alın

Coronavirüs belirtilerini belirlemeye yönelik sorularla kullanıcının şikayetlerinden risk oranını tespit ederek onları bilgilendirecek olan uygulama, kişinin salgından korunması için alabileceği önlemlere yönelik tavsiyeler de veriyor. Günlük bildirim sayısını kullanıcının belirleyebildiği bu projede kişiye sağlıklı beslenme ile ilgili sık sık tavsiye verilerek bağışıklık sisteminin desteklenmesi sağlanacak. Corona Check ekibinin bu tavsiyeleri tamamen alanında uzman akademisyenler ve Dünya Sağlık Örgütü rehberliğinde hazırlamış olması da güven sağlıyor.

Temizlik hatırlatması ile virüsten korunun

Gündelik hayatta sürekli kullanılan kirli eşyalar aracılığıyla da yayılabilen koronavirüse karşı alınması gereken en önemli tedbirlerden biri de temizlik. Corona Check kullanıcılara bunun bilincini kazandırmayı ve el yıkamayı herkes için birer alışkanlık haline getirmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda,temizliğe özen gösterme ve elleri yıkama ile ilgili hazırlanmış Artırılmış Gerçeklik sahneleri ile kullanıcıların sadece koronavirüsten değil,uzun vadede kazanacağı el yıkama alışkanlığı ile her türlü virüs ve bakteriden korunması hedefleniyor.

Artırılmış gerçeklik ile virüsün farkında olun!

Aynı zamanda AR destekli bir uygulama olarak geçtiğimiz Cuma günü Play Store ve App Store’da ücretsiz olarak yüklenen Corona Check, uygulama marketlerin onay sürecini bekliyor. AR sayesinde kullanıcıların,virüsü 3D halde görme imkânı bularak, virüsü daha iyi tanımalarıın, önlemleri gerçek dünyada deneyimleyerek paniğe kapılmadan almaları gereken tedbirler daha net ifade ediliyor.

Çoklu dil desteği

İlk etapta İngilizce ve Türkçe dil desteği ile piyasaya çıkan Corona Check,küresel bir sorun haline dönüşen Koronavirüs ile dünya çapında mücadele etmeyi ve ilerleyen zamanda eklenmesi planlanan farklı dil paketleri ile de tüm kullanıcılarının virüsten korunmasını hedefliyor. Tıp,sanat ve teknolojiyi birleştiren projeleriyle sık sık gündeme gelen Yesil Science tarafından geliştirilen bu mobil uygulama, grip ve soğuk algınlığı ile karışabilecek şikayetleri olan hastaların daha doğru yönlendirilmesi ve bilinçlendirilmesini sağlayarak gereksiz endişeyi ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

 

YORUMLAR