Çin Twitch’i yasakladı

Medyaloji.net » teknoloji » Çin Twitch’i yasakladı
Çin Twitch’i yasakladı

Google dahil olmak üzere çok sayıda batılı ve özellikle ABD kaynaklı teknoloji ve internet servisine erişimi engelleyen Çin’in son engeli de video oyun videoları yayınlayan, Amazon’un Twitch plaformu oldu.

Öte yandan Çin, ülkedeki “video oyun” tutkusunu çok tehlikeli buluyor ve video oyunlarına bağımlı çocukları tedavi etmek için özel rehabilitasyon kampları düzenliyor. Yine de Çin’li video oyuncularının e-spor turnuvalarına olan yoğun ilgisi bitmiyor. Twitch de özellikle Kore’deki e-spor turnuvalarını takip etmek isteyen Çinliler için en önemli kaynaktı.

Twitch ayrıca geçen ay, Çin’deki iOS uygulama marketinde, en çok indirilen üçüncü bedava uygulama olmuştu.

YouTube, Twitch bağlantılı hesapları kapatıyor
Google ve Amazon arasındaki kavga YouTube'a da sıçradı. Kullanıcılarının, birbirlerinin ürünlerine ve hizmetlerine erişimi zorlaştıran veya engellemeye çalışan iki dev teknoloji firması şimdi de YouTube ve Twittch üzerinden mi kavga ediyor? Oyun ...

Bu yüksek ilginin nedenlerinden biri de, Çin’in devlet televizyonunun, Asya’daki e-spor turnuvalarını yayınlamama kararı alması oldu. TV’den e-spor turnuvalarını izleyemeyeceklerini anlayan Çinlilerin bu yayınları yapan Twitch uygulamasına yüklendiği anlaşılıyor.

YORUMLAR