Cep telefonu kullanıcılarına koronavirüs uyarısı!

Medyaloji.net » teknoloji » Cep telefonu kullanıcılarına koronavirüs uyarısı!
Cep telefonu kullanıcılarına koronavirüs uyarısı!

Sosyal medya bağımlılığının günden güne arttığı günümüzde insanların gün boyunca ellerinden düşürmediği telefonlar virüs taşıyıcısı haline de gelebilir.

Fakat burada dikkat edilmesi gereken konular var. Mobil cihazların temizliğini yapmak isterken cihazlara zarar vermek de söz konusu olabilir. Telefonun temizliğinin yapılacağı maddenin doğru seçilmesi gerekiyor. Cep telefonlarına karşı bir uyarı da Medicana Samsun Hastanesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Nurullah Dikmen'den geldi.

Basın mensuplarına konuya ilişkin dğeerlendirmelerde bulunan Dikmen, yüz bölgesi, ağız ve buruna yakın bölgelerine telefonların yaklaştırılması sonucunda bulaş olasılığının yükselebileceğini vurgulayarak, "Güvenli olmayan, bilinmeyen yerlere dokunulduğunda uzun süre cep telefonlarını elde tutmamaya gayret etmekte yarar var. Ayrıca el hijyenine maksimum önem göstermeliyiz. El yıkamanın mümkün olmadığı yerlerde de dezenfektanlarla ellerin temizlenmesi gerekir. Yayılımın daha hızlı olabileceği bir dönemdeyiz. Bu nedenle cep telefonlarının da birkaç saatte bir temizlenmesinde fayda var" ifadelerini kullandı.

Dikmen, mobil cihazlara zarar vermeyecek şekilde yüzey temizlenmesinin önemli olduğuna vurgu yaparak, "El antiseptikleri ya da alkol bazlı antiseptikler veya kolonya ile birkaç saat aralıklarla silmek yeterli olacaktır. Daha da önemlisi ise el hijyenine dikkat etmektir." dedi.

YORUMLAR