Canan Karatay'ın kitapları Harvard'a girdi!

Medyaloji.net » medya » Canan Karatay'ın kitapları Harvard'a girdi!
Canan Karatay'ın kitapları Harvard'a girdi!

Harvard Üniversitesi Kütüphanesi, 2017 Kasım ayında, Türkiye’den Prof. Dr. Canan Karatay’ın kitaplarını kütüphaneye dahil etti.

 Dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olan ve kütüphanesinde 20 milyon kitap bulunduran, ABD’nin Boston şehrinde bulunan Harvard Üniversitesi, dünyanın en büyük kütüphanesine sahip.

Harvard Üniversitesi Kütüphanesi, 2017 Kasım ayında, Türkiye’den Prof. Dr. Canan Karatay’ın kitaplarını kütüphaneye dahil etti.

Mayıs 2012’de Hayykitap’tan yayınlanan ve yayınlandığı günden itibaren alanında birinci sırada kalarak Türkiye’nin en çok satan yemek kitabı olanı "Karatay Mutfağı ile Karatay Diyeti’yle Yaşam Boyu Sağlık ve Karatay Diyeti’yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var" kitapları artık Harvard Üniversitesi Kütüphanesi’nde ve kataloğunda yer alıyor.

Sağlık konusunda farkındalık sağlayan Prof. Dr. Canan Karatay’ın toplamda 6 kitabı bulunuyor. Karatay'ın, "Karatay Diyeti, Karatay Diyeti’yle Yaşam Boyu Sağlık, Karatay Mutfağı, Karatay Diyeti’yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var, Karatay Diyeti’yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi ve Anne Adayları ve Hamileler İçin Karatay Diyeti" kitaplarının toplam satışı 1 milyonu aştı. Karatay, başarısına her gün bir yenisini ekliyor ve bu başarılar ülkemizin sınırlarını aşmış bulunuyor.

KARATAY DİYETİ’YLE YAŞAM BOYU SAĞLIK

Prof. Canan Efendigil Karatay, ilk kitabı "Karatay Diyeti"ni tamamlayan ve onun devamı niteliğinde olan "Karatay Diyeti"yle "Yaşam Boyu Sağlık"ta, okuyucularından gelen soruları yanıtlarken, birçok konuyu da detaylandırıyor.

"Sağlıklı kilo verme"nin kapsamını genişletiyor, "tüm hayat"ı içine alan yeni bir yaşam biçiminin ipuçlarını veriyor. "Sağlıklı yeni nesillerin gelişmesi, her yaşta bağışıklık sisteminin güçlü olması ve ömür boyu hastalıktan uzak kaliteli bir yaşam sürmek için ne yapmalıyız?" sorusunu yanıtlıyor.

Her yaşta kendimizi dinç hissetmek, kilo problemi yaşamamak ve hastalıklarla aramıza kalın bir duvar örmek için, mevsimlere ve yaş dönemlerine göre, 365 gün 24 saat nelere dikkat etmemiz gerektiğinin altını çiziyor. "Şişmanlığa elveda, mutluluğa merhaba" diyen "Karatay Diyetiyle Yaşam Boyu Sağlık" adeta bir "doğal sağlık sigortası". "İlaçlara veda kitabı" olarak da "her yaşa uygun sağlıklı yaşam kılavuzu"olarak da okunabilir, "hastalıklardan uzak sağlıklı yaşamın anahtarı" olarak da kullanılabilir.

KARATAY MUTFAĞI

Karatay Mutfağı, Karatay Diyeti prensiplerine göre revize edilmiş geleneksel Türk mutfağından en güzel örnekleri sunuyor. "Kalıcı kilo verdiren", doğal ve lezzetli yemek tariflerinin yer aldığı kitap adeta bir sağlıklı yaşam prospektüsü niteliğinde: Sağlıklı malzeme seçimi, akıllı alışveriş tüyoları, yoğurt, ekşimik, tereyağı gibi evde yapılabilecek doğal ürünlerin tarifleri… Ve çorbalardan salatalara, mezelerden yumurtalı yemeklere, zeytinyağlılardan et ve balık yemeklerine tamamı denenmiş onlarca leziz tarif. Küçük ‘tatlı’ kaçamaklar ve dinlendiren çay formülleri de hediyesi! Prof. Dr. Canan Karatay ve diğer kitaplarının editörü olan Nihal Doğan önce Karatay Mutfağı’na uygun tarifleri belirledi. Nihal Doğan tarifleri uyguladı. Prof. Dr. Canan Karatay, Karatay Diyeti prensiplerine uygunluğunu ve glisemik indeks değerlerini denetledi. Yani inceledi ve onayladı! Kitabın bilimsel bilgilendirme bölümlerinde ise okuyucuya kolaylık sağlaması açısından "kısa kısa, madde madde" yolu seçildi. Sonuçta ortaya her eve, her mutfağa lazım, her kesimden, her eğitim seviyesinden insanın rahatlıkla anlayabileceği ve uygulayabileceği "Türkiye’nin en sağlıklı yemek kitabı" çıktı.

KARATAY DİYETİ’YLE OBEZİTE VE DİYABETE ÇÖZÜM VAR

Karatay Diyeti’yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var kitabı, diyabet hastalarından gelen yoğun talebe yanıt vermek için yazıldı. Prof. Canan Karatay her zamanki anlaşılır üslubuyla obezite ve diyabet hastalığının nasıl geliştiğini ve nasıl düzeltilip önlenebileceğini anlatıyor. Her tür şekerin vücuda nasıl zarar verdiğini gözler önüne seriyor. İnsülin direncinden, hipoglisemi ataklarından ve insülin takviyesinden kurtulmanın şifrelerini veriyor! Karatay Diyeti’yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var kitabındaki 20 basit adımı atan kişi sadece fazla kilolardan değil, diyabetten, kalp-damar hastalıklarından ve insülin yüksekliğine bağlı birçok metabolik hastalıktan kurtulabilecek. Türkiye’deki 20 milyon fazla kilolu, 20 milyon obez ve 10 milyon diyabetliye şimdiden hayırlı olsun! Çünkü kitaptaki tavsiyelere uyarak, "sağlıklı ve mutlu bir hayata tekrar merhaba" demek artık çok kolay.

YORUMLAR