Can Ataklı Halk TV'den neden ayrıldı?

Medyaloji.net » medya » Can Ataklı Halk TV'den neden ayrıldı?
Can Ataklı Halk TV'den neden ayrıldı?

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı’nın Halk TV’deki programına son verilmişti. Ataklı, bugünkü köşesinde, bu duruma anlam veremediğini belirtti.

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı’nın Halk TV’deki “Yazı İşleri” adlı programına önceki gün son verilmişti.

Ataklı, bugünkü köşesinde, "Halk TV'den neden atıldım" sorusunu sorarken, bu duruma anlam veremediğini belirtti. İşten çıkarılma haberini telefonla öğrendiğini belirten Ataklı, "Ne İstanbul'da çalışanlarla ne de Ankara'daki yönetimle herhangi bir tartışma ve sürtüşmemiz yok. Muhtemelen yapacakları açıklama 'reytingin çok düşük olması' yönünde olacaktır" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonla kendisini aradığını da belirten Ataklı, "Kılıçdaroğlu Halk TV'deki işime son verilmesini büyük şaşkınlıkla öğrendiğini belirterek 'Çok üzüldüm, sizi neden işten çıkardıklarını anlamam mümkün değil' dedi" ifadelerini kullandı.

Yüzlerce kişinin kendisini arayarak destek olduğunu belirten Ataklı, "Ama CHP'de milletvekilliği yapan meslektaşlarımdan biri bile aramadı" diyerek CHP'li milletvekili meslektaşlarına sitemde bulundu. Ataklı, "Oysa CHP'nin gazeteci kökenli milletvekilleri yandaş medyadan atılanları bile yanlarına koyup destek mesajları verip selfiler çektirmeyi pek severler" dedi.

Ataklı'nın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"HALK TV'DEN NEDEN ATILDIM?

Hemen söyleyeyim; bilmiyorum.

Hiçbir anlam da veremedim.

Mantığını da çözemedim.

2016 yılının Aralık ayından bu yana Halk TV ekranlarında her sabah saat 11.00'de başlayan Yazışleri programını yapıyordum

Bu süreçte 220'nin üzerinde farklı konuk programıma konuk oldu.

Geçen ay kanalın sahibi adına genel müdürlüğü yürüten Şaban Sevinç Afrin operasyonuna daha fazla yer ayırmak istediklerini bu nedenle iki saat olan Yazıişleri programını bir saate indirdiklerini bildirdi.

Öneki gün de yayından çıktıktan kısa bir süre sonra İstanbul müdürü Tuba Emlek'in telefonu ile 'işime son verildiği' tebliğ edildi.

Gerekçe olarak da, 'Doğan Medya Grubu'nun satılmasından sonra ortaya çıkan yeni durum nedeniyle Halk TV'nin yeniden yapılanacağı' gösterildi.

Tuba Emlek, 'Ankara'da toplantı yapılmış, yeni bir yayın akışı düzenlenmiş, bu akışta size yer kalmamış. Bunu iletmem istendi. Ama zaten Şaban Sevinç de arayıp söyleyecek' dedi.

Şaban Sevinç aramadı.

İşten çıkarılmam gözlediğim kadarıyla Halk TV izleyicileri arasında çok ciddi bir tepki yarattı.

Herkesin ortak merakı 'neden işten çıkarıldığım' doğrultusundaydı.

Açıkçası pek yorum yapamıyorum. Çünkü ne İstanbul'da çalışanlarla ne de Ankara'daki yönetimle herhangi bir tartışma ve sürtüşmemiz yok.

Muhtemelen yapacakları açıklama 'reytingin çok düşük olması' yönünde olacaktır.

İzlenip izlenmediğimi gerçekten bilemiyorum. Çünkü elimde bir veri yok. Kanal yönetiminin elinde vardır mutlaka.

Ben sadece sokaktaki insanların tepkisini görüyorum. İlk kez işsiz kalmıyorum elbette. Ama hiç bu şekilde kalmamıştım. İnsanın içini acıtan bu.

Çünkü medyanın tamamen ele geçirildiği, kimseye nefes aldırılmadığı bir dönemde toplumun önemli bir kesiminin duygu ve düşüncelerini dile getirebilme olanağı bulduğum bir kanaldı Halk TV.

Muhalif olarak kalabilen bir iki mecradan birinde 'özgür bir ses' olarak katkı sağlamaya çalışıyordum.

İzleyici ve okurlardan gelen 'Aman Can Bey ne olur kendinize dikkat edin, başınıza bir iş gelmesinden çok korkuyoruz' türü iyi niyetli uyarılarına 'Korkacaksak yaşamayalım' cevabını veriyordum.

Başıma 'içeriden iş gelmesini' hiç aklıma getirmemiştim açıkçası.

Bu arada işten çıkarılmam konusunda izleyicinin çok tepkili olduğunu da gözlüyorum. Bugüne kadar hiç almadığım kadar destek mesajı aldım.

Bunlar bana inanılmaz güç ve cesaret verdi, bunun da bilinmesini isterim.

Destek olanlara, üzüntülerini paylaşanlara buradan sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim.

Bundan sonrasını elbette şu anda bilmiyorum. Bu köşede yazmayı sürdürüyorum, CRİTürk Radyo'daki sabah konuşmalarım da devam ediyor.

BUNU YAZMAK GEREK KEMAL KILIÇDAROĞLU ŞAŞIRDIĞINI SÖYLEDİ

Dün sabah saatlerinde çalan telefonu açtığımda karşımdaki kişi son derece kibar bir biçimde 'Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu bağlamak istiyorum' dedi.

Aslında şaşırdım. Çünkü Kılıçdaroğlu ilk kez telefonla aradı. Daha önce genel merkezdeki odasında iki kere beşer dakikalık konuşmamız dışında hiç görüşmüşlüğümüz de olmadı.

Kılıçdaroğlu Halk TV'deki işime son verilmesini büyük şaşkınlıkla öğrendiğini belirterek 'Çok üzüldüm, sizi neden işten çıkardıklarını anlamam mümkün değil' dedi.

Kılıçdaroğlu Halk TV yönetimi ile hiçbir ilgilerinin olmadığını ancak buna karşı işten çıkarılmamın gerekçesini öğrenmek için çaba göstereceğini söyledi.

ÜZÜLDÜM GAZETECİ MİLLETVEKİLLERİNİN UMURUNDA OLMADI

Halk TV'deki Yazıişleri programının kaldırılması ve benim de işime son verilmesinden sonra arayanlardan adeta başımı kaşıyacak zamanım olmadı.

Gösterilen ilgi ve duyarlılık için bir kez daha teşekkür ederim.

Çeşitli partilerden ve AKP'den arayanlar oldu. Kimi 'geçmiş olsun' dedi, kimi 'Hiç üzülme' diye destek verdi.

Bugün yazılarımı yazmak üzere bilgisayarın başına geçtiğimde şunu fark ettim. Yüzlerce kişi aradı, mesaj gönderdi ama CHP'de milletvekilliği yapan meslektaşlarımdan biri bile aramadı.

Oysa CHP'nin gazeteci kökenli milletvekilleri yandaş medyadan atılanları bile yanlarına koyup destek mesajları verip selfiler çektirmeyi pek severler.

Halk TV bir yorumcusunu, programcısını işten atınca sessiz kalmaları bana biraz manidar geldi.

Bu arada yine üzülerek yazıyorum Halk TV'de çalışan ve ekranlardan herkesin tanıdığı ünlü isimlerden de hiç mesaj almadım. Sadece bir kişi aradı ve hem üzüldüğünü hem de buna bir anlam veremediğini söyledi. İsmini 'ne olur ne olmaz' diye yazmak istemiyorum." 

YORUMLAR
En çok okunan haberler