Çalıntı SIM kartla yüz binlerce Dolar’lık hırsızlık

Medyaloji.net » medya » Çalıntı SIM kartla yüz binlerce Dolar’lık hırsızlık
Çalıntı SIM kartla yüz binlerce Dolar’lık hırsızlık

Başkalarının telefon numaralarını ve SIM kartlarını ele geçirerek yüz binlerce Dolar değerinde kripto para ve nakit çalan bir çete çökertildi.

ABD’nin Florida eyaletinde güvenlik güçleri bir adamı eyaletler arası bir siber suç çetesinde yer aldığı gerekçesiyle tutukladı. Çetenin başkalarının telefon numaralarını ve SIM kartlarını ele geçirerek yüz binlerce Dolar değerinde kripto para ve nakit çaldığı belirlendi.

Annesi ele verdi

18 Temmuz’da Ricky Joseph Handschumacher hırsızlık ve kara para aklama suçlarından tutuklandı. Çetenin bir parçası olduğunu kabul eden adam suçsuz olduğunu iddia etti. Handschumacher Florida’da yakalanmış olsa da ilk vukuatlarını Michigan’da gerçekleştirdi. Bu yılın Şubat ayında polisi arayan bir kadın oğlunu telefonda bir GSM operatörünün temsilcisiymiş gibi konuşurken duyduğunu söyledi. Durumu inceleyen polis evde bir çok cep telefonu, SIM kartı ve tüm dünyadan birçok kişinin adı ve telefon numarasının bulunduğu bir liste ele geçirildi.

Mart ayında polis incelemeyi genişletti ve aynı kişinin bir kütüphanenin halka açık kablosuz internetini kullanarak kişilerin özel bilgilerine ulaştığını fark etti. Polis bu noktadan sonra birkaç düzine SIM kartı, bir bilgisayar ve bir kripto para cüzdanına el koydu. Sonraki ay adamın annesi polisi yeniden aradı ve oğlunun yeni bir telefon aldığını söyledi. Genç adamın odasını arama izni alan polis daha fazla SIM kartı, telefon ve sahte belge ele geçirdi.

En az 9 kişilik bir ekip

Polis sahte belgeleri çetenin kurbanlarıyla iletişim kurmak için kullandı. Üç kurban yaklaşık 350 bin Dolar değerinde kripto para çaldırdıklarını söyledi. Ancak bu sadece başlangıçtı. Michigan’ın ötesinde de araştırmalara devam eden polis çetenin en az 9 kişiden oluştuğunu ve birden fazla eyalette faaliyet gösterdiğini belirledi. Çete eylemlerini planlamak için Discord ve Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarını kullandı.

Çetenin en büyük vurgunu Mayıs ayında gerçekleşti. Birlikte çalışan üyeler tek bir kurbandan 57 Bitcoin çaldı. Bitcoin’in değeri sürekli değişiyor ancak o dönemde 57 Bitcoin 470 bin Dolar değerindeydi. Çetenin 57 Bitcoin’lik vurgunu büyük olsa da asıl hedef daha da büyüktü. İncelemeler sırasında güvenlik güçleri, çetenin kripto para borsası Gemini Trust Company CEO’suna dijital saldırı düzenlemeyi planladığını öğrendi.

Discord konuşmaları incelendiğinde Handschumacher’in çetenin başarısıyla övündüğü ve kendi payına düşen paralarla bir ev ve bir arsa satın aldığı öğrenildi.

YORUMLAR