Çağlayan'ın saati için rüşvet iddiası

Medyaloji.net » dünya » Çağlayan'ın saati için rüşvet iddiası
Çağlayan'ın saati için rüşvet iddiası

ABD'de yargılanmasına devam edilen Reza Zarrab, eski bakan Zafer Çağlayan'a verdiği saatin rüşvet olduğunu öne sürdü.

New York’ta görülen ‘Atilla’ya karşı ABD davası’nda sanık iken tanık konumuna geçen Reza Zarrab davanın yedinci gününde avukatların ardından savcının sorularını yanıtladı. 'Türk yetkililere rüşvet verdiniz mi?' sorusuna 'Evet' cevabını veren Zarrab, 'Zafer Çağlayan'a verdiğiniz kol saati rüşvet olarak mı verilmişti?' sorusuna da 'Evet' yanıtını verdi.

Davanın baş sanığıyken, itirafçı olarak tanık sandalyesine oturan Reza Zarrab’ın, Atilla’nın savunma ekibi tarafından çapraz sorgusu dün sona erdi.

Reza Zarrab'ın duruşmalar başlamadan önce savcılıkla yapmış olduğu anlaşmanın metni yayınlandı. Anlaşma metnine göre, Zarrab'ın 26 Ekim’de imzaladığı belgede yedi ayrı suçlamanın tümünden suçlu olduğunu kabul ettiği öğrenildi. Anlaşma metninde, Zarrab’ın yedi ayrı suçlamayla karşı karşıya olduğu suçlamaları kabul etmemesi halinde alabileceği maksimum hapis cezasının 130 yıl, para cezasının da milyonlarca dolar olabileceği belirtildi.

Anlaşmada Zarrab’ın bu suçlamaları kabul edip işbirliğiyle daha az ceza alacağı ifadesi yer aldı. Son kararı verecek kişinin hakim Richard Berman olduğu belirtilerek, savcılığın mahkeme başkanına Zarrab’ın anlaşma şartlarının tamamına uyması halinde daha az ceza almasını sağlamak için bir referans mektubu da verebileceği ifade edildi.

Reza Zarrab'a, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a verdiği kol saati ve piyanoyu soruldu. Bunların rüşvet olarak verildiğini kabul eden Zarrab elindeki belgeyi göstererek “Bunlar Zafer Çağlayan’a ödenen paralardı” dedi. Duruşmada Zarrab’a ilk kez Gülen cemaati de soruldu. Zarrab, “Bu grup bir terör örgütü mü, siyasi grup mu yoksa dini grup mu bilmiyorum” yanıtını verdi. 

YORUMLAR
En çok okunan haberler