Business'ı hizmete sunuldu

Medyaloji.net » medya » Business'ı hizmete sunuldu
Business'ı hizmete sunuldu

WhatsApp, her gün çok sayıda mesajla baş etmek durumunda kalan şirketlerin işini kolaylaştırmak amacıyla WhatsApp Business’ı çıkarmaya karar verdi.

 Dünya genelinde her gün bir milyardan fazla insan WhatsApp üzerinden mesajlaşıyor. Mesajlaşma uygulamasını iş görüşmeleri için kullanan kişilerin sayısı da her geçen gün artıyor. Bu yüzden WhatsApp, her gün çok sayıda mesajla baş etmek durumunda kalan şirketlerin işini kolaylaştırmak amacıyla WhatsApp Business’ı çıkarmaya karar verdi. Yapılan açıklamada, WhatsApp Business’ın özellikle şirketlerin müşterilerine cevap verme sürecini kolaylaştırmayı, müşteri ve personel mesajlarını ayırmayı hedeflediğini belirtildi. Genel anlamda bakıldığında, şirketlerin uygulamada daha resmi bir kimlik edinmesi sağlanacak.

Henüz Türkiye’de yok

WhatsApp ile WhatsApp Business’ı ayıran en belirgin farklardan biri, şirket tanımı, adres bilgisi ve web sitesi gibi detayların paylaşılmasını sağlayan ‘şirket profili’ özelliği. Ücretsiz olan uygulamada, sık sorulan soruların daha hızlı şekilde cevaplanması için tasarlanan akıllı mesajlaşma araçları, işletmeyi potansiyel müşterilere tanıtan selamlama mesajları ve müşterilere kişinin o anda meşgul olduğunu bildiren ‘uzakta’ mesajı yer alıyor.

WhatsApp Business şu anda sadece ABD, Birleşik Krallık, İtalya, Meksika ve Endonezya’daki şirketler tarafından kullanılabiliyor. Önümüzdeki birkaç hafta içinde dünyadaki diğer ülkelerde de hizmete sunulması bekleniyor. Uygulamanın şu anda sadece Android cihazlar için mevcut olduğunu da belirtelim.

YORUMLAR