Bu veda programı Suudileri kızdıracak

Medyaloji.net » polemik » Bu veda programı Suudileri kızdıracak
Bu veda programı Suudileri kızdıracak

Türkiye’nin Chicago Başkonsolosluğu’nda ülkedeki görevini tamamlayan Anadolu Ajansı muhabiri Bilgin Şasmaz için anlamlı bir veda programı düzenlendi.

 Chicago’da yaptığı özel haberler ve çektiği başarılı fotoğraflarla adından söz ettiren AA muhabiri Bilgin Şasmaz’ın ABD’deki görev süresi sona erdi. Deneyimli gazeteci için Chicago Başkonsolosluğu çalışanlarının ve bazı davetlilerin katıldığı bir veda programı organize etti.

Programda Şaşmaz’ı başarılı haber ve fotoğraflarından dolayı tebrik eden Başkonsolos Acar, “Bilgin Şaşmaz, Chicago Türk toplumunun gerek ABD’de gerekse de Türkiye’deki görünürlüğüne önemli katkılar yapmış çok deneyimli bir muhabirdir. Kendisini her zaman sevgiyle ve teşekkürle hatırlayacağız. Yolun açık olsun’’ dedi.

“ Onlar gazeteci kesti, bizimkiler gazeteci için pasta kesiyor ”

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesi ile ilgili tartışmalara rastlayan programda bir davetlinin kullandığı “ Onlar konsoloslukta gazeteci kesiyor, bizim konsoloslukta gazeteci için pasta kesiliyor ” şeklindeki tepkisi dikkat çekti.

 

Bağdat’dan Ferguson’a, rehine kurtarmaktan hücreye atılmaya

11 yıldır Anadolu Ajansı’nda görev yapan Bilgin Şaşmaz, Chicago’dan önce 5’er yıl New York ve Ankara’da çalışmıştı. AA’dan önce de İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) İstanbul, Ankara ve Bağdat ofislerinde toplam 9 yıl görev yapan Şaşmaz, Irak savaşını yerinde takip ettiği görevi sırasında direnişçiler tarafından rehin alınan çok sayıda Türk vatandaşının kurtarılması ve ailelerine teslim edilmesinde aracılık etmişti.

Savaş muhabirliğinin yanı sıra ABD’nin St Luıis kentinde bulunan Ferguson bölgesindeki ayaklanmada da görev yapan Şaşmaz, göstericilerle güvenlik güçlerinin çatışmasını görüntülerken polisin sert müdahalesine maruz kalmıştı.

Polis tarafından önce ölümle tehdit edilen, ardından da yere yatırılan Şaşmaz, yüzüne ve sırtına basılarak kelepçelenmişti. 5 saat hücrede tutulduktan sonra serbest bırakılan Şaşmaz, St. Louis Polisine karşı açtığı davayı kazanmıştı.

YORUMLAR