Bu 7 Eklenti Tarayıcınızda Yüklü İse Dolandırılabilirsiniz!

Medyaloji.net » teknoloji » Bu 7 Eklenti Tarayıcınızda Yüklü İse Dolandırılabilirsiniz!
Bu 7 Eklenti Tarayıcınızda Yüklü İse Dolandırılabilirsiniz!

Siber korsanlar her dönem farklı yöntemler kullanarak günümüze kadar maalesef yüz binlerce insanı dolandırdı, bunun yanı sıra kişilere ait gizli bilgileri ele geçirerek bunları farklı gruplara sattı.

Bu tür olayların son örneği her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılan Chrome üzerinde görüldü! google chrome Son 2 ay içerisinde 100 binin üzerinde Google Chrome kullanıcısının kredi kartı bilgilerini ele geçiren bu Chrome eklentilerini kullanıyorsanız direk kaldırmanız gerekiyor. Gelişen tarayıcılarla birlikte eklentilerde aynı şekilde gelişme gösterdi. Bunu takip eden süreçte binlerce eklenti kullanıcıların hizmetini sunuldu. Bunu fırsat olarak değerlendiren kötü niyetli insanlar farklı eklentiler kullanarak tarayıcı kullanıcılarının kredi kartı bilgilerini ele geçirdi.

Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı bulunan Google Chrome tarayıcısında bile bu tür uygulamalar fark edilmiyor. Siber suçlarla ilgili çeşitli çalışmalar yürüten araştırmacılar yayınladıkları bir raporda çok ilgi çekici bilgiler paylaştı. Geçtiğimiz mart ayından bugüne kadar yaklaşık 100 bin kullanıcının kredi bilgisi çalınmış. Bunu internet üzerinden alışveriş yaptığınız anda kredi bilgilerinizi anında çekiyor ve uygulama tarafından siber korsanlara iletiliyor.

google chrome

İşte o raporda yer alan eklentiler;
Alt-j
PwnerLike
Nigelify
Divinity 2 Original Sin: Wiki Skill Popup
iHabno
Keeprivate
Fix-Case

YORUMLAR