Bir gazeteciye daha saldırı!

Medyaloji.net » medya » Bir gazeteciye daha saldırı!
Bir gazeteciye daha saldırı!

Antalya’nın deneyimli gazetecilerinden İdris Özyol’a kimliği henüz belirlenemeyen bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

 Akşam saatlerinde çalıştığı gazetenin önünde düzenlenen saldırıda yaralanan Özyol, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Evrensel’den Yusuf Yavuz’un haberine göre; muhalif yazılarıyla tanınan Antalya’nın deneyimli gazetecilerinden İdris Özyol, akşam saatlerinde çalıştığı Akdeniz’de Yeni Yüzyıl Gazetesi binası önünde kimlikleri henüz belirlenemeyen bir grup tarafından öldüresiye dövüldü. Başından ve göğsünden yaralanan Özyol’u olay yerinde bırakıp kaçan saldırganlar hakkında henüz bir bilgiye ulaşılamadı.

ÇGD’den açıklama

Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesinden yapılan açıklamada, “Taş devri zihniyetini taşıyan saldırganların derhal yakalanması talebiyle İdris Özyol’a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Özyol ve diğer gazetecilere tehditler savuran MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili hakkında savcıları göreve davet ediyoruz. Gazetecileri hedef gösteren, saldırganları kışkırtan kim varsa hesap vermelidir. ÇGD olarak bu konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

MHP ilçe başkanı tehdit etmişti

Muratpaşa Belediyesi Meclisi’nin mayıs ayı toplantısı sırasında CHP grubunun Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın posterini asması üzerine yaşanan tartışmanın kentteki tüm gazetecilerin gündemi olduğu anımsatılan ÇGD Akdeniz Şubesi’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili’nin, gerek Mecliste gerekse de sonrasında yaptığı tehditler, birçok gazetede haberleştirildi. Konuyu köşe yazıları ve sosyal medya paylaşımlarına taşıyan gazeteci İdris Özyol da Bilgili’nin tehditlerinden nasibini almıştı. Bugün ise tehditler adresini buldu!”

“Taş devri zihniyetini taşıyan saldırganların derhal yakalanması talebiyle İdris Özyol’a yapılan saldırıyı kınıyoruz” denilen ÇGD açıklamasında Özyol ve diğer gazetecilere tehditler savuran MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili hakkında savcıların harekete geçmesi gerektiği belirtildi.

YORUMLAR