Bilfen'den, 'Evde teknoloji ile kal' çalışması

Medyaloji.net » kültür/sanat » Bilfen'den, 'Evde teknoloji ile kal' çalışması
Bilfen'den, 'Evde teknoloji ile kal' çalışması

Bilfen İlköğretim Kurumları Bilişim Teknolojileri Bölümü de bu süreci çocukların daha etkili olabilecek bir hale getirmek için Bilişim haftası kapsamında 99 farklı etkinlik hazırladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından dolayı uzmanlar “Evde Kal” çağrısı yaparken okullarda da online eğitim modeline geçildi. Bu dönemde Bilfen Okulları dahil pek çok okul tüm alt yapı çalışmalarını tamamlayıp öğrencileri ile “Dijital” platformlarda buluştu. Yine bu dönemde okullarda her yıl mayıs ayının ilk haftası kutlanan Bilişim Haftası kapsamında pek çok etkinlik de online ortama taşındı.

Bilfen İlköğretim Kurumları Bilişim Teknolojileri Bölümü öğrencilerin ebeveynleriyle birlikte yapabilecekleri 99 farklı etkinlik hazırladı. Onları teknolojiyi üretmeye teşvik eden ve gerçek yaşamla buluşturan, aynı zamanda farklı ilgi alanlarında merak uyandırarak yaratıcılıklarını göstermelerine ve geliştirmelerine fırsat veren içerikler kurguladılar. Bu içerikleri farklı yaş gruplarına özel etkinliklerde yaratıcılık, bilişimsel düşünme ve kodlama, mühendislik ve tasarım, üretkenlik temaları altında bir araya getirdiler.

YORUMLAR