Belediyelerden esprili sataşmalı sandığa çağrı paylaşımları

Medyaloji.net » sosyal medya » Belediyelerden esprili sataşmalı sandığa çağrı paylaşımları
Belediyelerden esprili sataşmalı sandığa çağrı paylaşımları

Sosyal medyayı oldukça başarılı kullanan belediyeler birbirlerine sataştıkları esprili paylaşımlarla tatilcileri sandığa oy vermeye çağırdı.

Eskişehir Belediyesi’nin yanı sıra Çankaya, Ayvalık, Datça, Bodrum ve Marmaris ilçelerinin belediyeleri de sosyal medya hesaplarından yayınladıkları esprili mesajlarla, tatilcilere 24 Haziran seçimlerinde sandığa gidip oylarını kullanmaları çağrısında bulundu.

İşte Medya Takip Merkezi DigiLUP servisinin derlemesiyle o belediyeler ve sosyal medyadan tatilcilerin sandığa gidip, oylarını kullanmaları için yapılan o esprili paylaşımlar:

İlk olarak Datça Belediyesi, Twitter hesabından "Dikkat! 24 Haziran'da bütün plajlarımızda bakım var! Ama 25'inde herkesi bekleriz ; -) İyisi mi siz oyunuzu yerinde kullanıp, öyle gelin Datça'mıza. Biz en güzel anılarla dönmeniz için buradayız" yazılı paylaşımda bulundu.

Bu paylaşım sonrası ilk yanıt Şişli Belediyesi’nden geldi. Şişli Belediyesi, Datça Belediyesi’ne yönelik yanıt tweetinde “Tamam, Datça çok güzel olabilir ama 24’ünde vallahi bırakmayız tek yön sandık” ibaresi kullanıldı.

Ardından benzer bir paylaşım Bodrum Belediyesi'nden geldi. Bodrum Belediyesi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "24 Haziran'da Bodrum'da boy vermeyin, sandıkta oy verin!" ifadesine verildi.

Her iki mesaj da kısa sürede binlerce beğeni toplayıp, paylaşıldı.

Marmaris Belediyesi de 24 Haziran hassasiyetini resmi sosyal medya hesaplarından dile getiren bir başka yerel yönetim oldu. Yapılan paylaşımda, "Tatiliniz için cennet Marmaris'i tercih etmenizden dolayı onur duyuyoruz. Marmaris'e yine gelin, her zaman gelin... Ancak, geleceğimiz için demokrasimiz için lütfen, 24 Haziran'da sağ salim evlerinizde olun, oylarınızı kullanın" çağrısı yapıldı.

Marmaris Belediyesi’nin tweetine ilk yanıt ise Çankaya Belediyesi'nden geldi. O da Şişli gibi esprili bir dil ile yapılan paylaşımda; “Sevgili Çankayalılar; eğer 24 Haziran’da Marmaris bizleri evimizde olmamız için uyarıyorsa, Datça evde olalım diye tüm plajlarda bakım yapıyorsa ve bodrum boy vermememizi istiyorsa biz Çankayalılara düşen dostlarımızı kırmamak ve 24 Haziran’da sandık başında olmaktır.” İfadeleri kullanıldı.

Çankaya Belediyesi’nin diğer belediyelere yönelik bu paylaşımına ise Eskişehir Belediyesi’nden yanıt gecikmedi. Eskişehir Belediyesi de Çankaya Belediyesinin tweetini retweet edilerek “Ankara’nın gözbebeği Çankaya’ya daha fazla anlam katmak için 24 Haziran’da tatilde değil sandık başında olalım” ifadesi kullanıldı.

Ayvalık Belediyesi ise diğer belediyelere sataşmadan “24 Haziran’da oyunuzu kullanın sonra gelin! Kapılarımız zaten 4 mevsim açık” şeklindeki sade ve esprili bir paylaşımla konuya dahil oldu.

YORUMLAR