Barselona'da turist karşıtı afişler tepki çekti

Medyaloji.net » dünya » Barselona'da turist karşıtı afişler tepki çekti
Barselona'da turist karşıtı afişler tepki çekti

İspanya'nın gözde turistik kentlerinden Barselona'da, turistlerin kaldıkları otellerin duvarlarıya yapıştırılan afişler büyük tepki çekti.

Barselona'da turist istemeyen kentleriler, turistlerin kaldıkları otellerin duvarlarıya yapıştırdıkları afiş ve yazılarla 'turistler evlerine' kampanyası başlattı.

Bu kapsamda sokak eylemleri düzenleniyor, duvarlara afişler yapıştırılıp, sloganlar yazılıyor. Geçen yıl Barcelona, Mallorca ve San Sebastian gibi şehirlerde turist otobüslerine saldırılar da gerçekleştirildi.

İngiliz Times gazetesinin haberine göre, bu grupların son eylemlerinden biri de Barcelona’da turistlere kaldıkları otellerin balkonlarından atlama çağrısı yapan duvar yazıları ve afişler oldu.



Söz konusu afişlerde şunlar yazıyor: “Sevgili turist, balkondan atlamacayı (balconing) bilir misin? Bu; mutenalaştırmayı önler, mahalle sakinlerinin hayat şartlarını iyileştirir, kalp rahatsızlıkları riskini azaltır. Balkondan atlamaca çok eğlencelidir.”

Bir duvar yazısında ise şu mesaj yer alıyor: “Turistler, evinize dönün ve lütfen balkondan atlamacayı çalışın”



Barcelona Belediye Meclisi’nden bir sözcü, söz konusu bu eylemlere karşı olduklarını, posterlerin söküleceğini açıkladı. 

YORUMLAR