Avrupalı otomobilllerde ‘Made in China' dönemi başlıyor

Medyaloji.net » teknoloji » Avrupalı otomobilllerde ‘Made in China' dönemi başlıyor
Avrupalı otomobilllerde ‘Made in China' dönemi başlıyor

Avrupalı otomobil üreticileri önde gelen teknoloji markalarının yıllardır uyguladığı bir yönteme adım atıyor.

Maliyet düşürmek amaçlı olarak Çin’deki ucuz iş gücünü Avrupa pazarına sunulacak modelleri de üretmek için kullanmaya başlıyor. BMW, DS gibi premium markalar, Çin’de üretimini gerçekleştirdiği modellerin Avrupa pazarına ithalatını gerçekleştirecek.
 
Uzun yıllardır özellikle Apple, Samsung, LG gibi teknoloji devleri Çin’deki fabrikalarından tüm dünya pazarlarına satılmak üzere ürünlerinin üretimini gerçekleştiriyor. Ülkedeki gelişmiş teknolojik altyapı ve ucuz iş gücünü kendi avantajlarına çeviren teknoloji firmalarını otomotivin önde gelenleri de takip etmeye başladı. Avrupalı otomobil üreticileri artık yalnızca Uzak Doğu pazarına yönelik modelleri değil, diğer pazarlara satılacak modelleri de Çin’de üretmeye başlıyor. Bu yöntem ile maliyetleri de düşürmeyi hedefliyor.

ÜRETİM BAŞLADI

Otomotiv sektöründe geçmişten bu yana Uzak Doğu pazarları için üretim Çin’de gerçekleştirirken, premium markalar orada üretilen modellerini Avrupa pazarına getirmek için ilk adımı attı. Özellikle DS ve BMW markaları başı çekerken, Alman üreticinin tüm dünya pazarına satışı gerçekleşecek elektrikli SUV modeli iX3’ün üretimi içten yanmalı X3 modeli ile aynı fabrikada, Çin’in Dadong kentinde gerçekleştiriliyor. Avrupa pazarına sunulacak bu elektrikli SUV ile birlikte marka ilk kez ‘Made in China’ etiketine sahip bir modeli Avrupa pazarına sokmaya hazırlanıyor.

YORUMLAR