Autodesk konsorsiyum üyesi oldu

Medyaloji.net » medya » Autodesk konsorsiyum üyesi oldu
Autodesk konsorsiyum üyesi oldu

Autodesk ve İngiletere’deki Alan Turing Enstitüsü yeni bir konsorsiyum kurdu. Konsorsiyum ile dünyanın ilk dijital baskılı çelik köprülerinden birinin davranışını izlemek hedefleniyor.

Autodesk ile akıllı köprü

Amsterdam merkezli bir start-up, MX3D projesiyle 12 metre uzunluğunda, paslanmaz çelikten yapılacak yaya köprüsünün 3D baskını gerçekleştirecek. Köprünün 2018 yılına kadar tamamlanması bekleniyor. MX3D projesine katılan yeni ortaklar arasında, Gelişmiş Büyükşehir Çözümleri Amsterdam Enstitüsü (AMS) bulunuyor. Ayrıca çalışmalarda kritik altyapıların güvenlik risklerini azaltarak topluma fayda sağlayabilecek fikirlerin araştırılmasını ve geliştirilmesini destekleyen bir İngiliz hayır kurumu olan Lloyd’s Register Foundation da bulunuyor.

Alan Turing Enstitüsünün ekibi köprüde bir sensör ağı tasarlamaktan ve kurmaktan sorumlu olacak. Bu sensörler gerinim, yer değiştirme ve titreşim gibi yapısal ölçümleri toplayacak ve hava kalitesi, sıcaklık gibi çevresel faktörleri ölçecek. Mühendislerin köprünün durumunu gerçek zamanlı olarak ölçmesini ve ömrü boyunca nasıl değiştiğini izlemesini sağlanacak.

YORUMLAR