Artırılmış gerçeklik desteği geliyor

Medyaloji.net » iş dünyası » Artırılmış gerçeklik desteği geliyor
Artırılmış gerçeklik desteği geliyor

Popüler toplantı yazılımı olan Zoom’un bu hafta yaptığı ilk kullanıcı konferansı olan Zoomtopia’da bir dizi iyileştirmenin duyurusu yapıldı.

Otomatik zeki kopyalar ile yapılacak olan artırılmış gerçeklik toplantıları, Slack ve Workplace de dahil olmak üzere çeşitli ortaklarla tam entegrasyon sağlayacak.

Şu an için sınırlı bir özellik olsa da, Zoom’daki toplantılara artırılmış gerçeklik getirmeye yönelik çalışmalar yapılıyor. Zoom CEO’su Eric Yuan, çevrimiçi eğitimin geliştirilmesi için görüşmelerde artırılmış gerçekliğin kullanılması gerektiğini belirtti. Artırılmış gerçeklik desteğinin kullanılabilmesi için eğitici kişinin bir AR kaskı takması gerekiyor. Eğitici kişi örneğin, AR desteği ile güneş sisteminde dolanıyorsa Zoom toplantısı katılımcıları herhangi bir özel ekipman gerekmeden bu görüntüyü görebiliyor.

Slack ile çalışmalarını yürüten Zoom daha sıkı bir entegrasyon ile yenileniyor. Artık Slack kullanıcılarını anında Zoom toplantılarına davet etmek mümkün olacak. Ayrıca yeni bir yapay zeka desteği de toplantı sırasında not alma zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Otomatik not alma sistemi toplantı sırasındaki tüm konuşmaları yazılı bir metin haline getirecek.

Çevrimiçi toplantı yazılım sektörü GoToMeeting (LogMeIn’e ait) gibi şirketler ile oldukça rekabetçi hale geldi. BlueJeans Network, Fuze ve Uber Conference da şu anda hizmet sunan şirketler arasında. Ayrıca dev firmalar Facebook, Microsoft Teams, Google Hangouts da bu pazarda bulunuyor.

YORUMLAR