Artcontact İstanbul kapılarını açtı!

Medyaloji.net » kültür/sanat » Artcontact İstanbul kapılarını açtı!
Artcontact İstanbul kapılarını açtı!

Yedi yıldır Başkent'te ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı'nı düzenleyen, ATİS Fuarcılık, bir ayağını da İstanbul'a uzatıyor.

Fuar, ön izleme kapsamında BAU Jazz’ın açılış konseriyle başladı. Ödül töreni ile devam eden gecede, “Sanatçı Onur Ödülü” İbrahim Balaban’a, “Sanata Katkı Onur Ödülü” Bedri Baykam’a ve “Kurum Onur Ödülü” ise Asas Alüminyum Sanayi’ye verildi.

40 yıldır fuarcılık ile uğraştıklarını söyleyen, ATİS Fuarcılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, sanat fuarlarına önem verdiklerini söylüyor ve ekliyor; “Yedi yıldır Ankara’da yapmakta olduğumuz ArtAnkara Sanat Fuarı’nın devamı olarak 15 Nisan 2020’de İstanbul’da bir fuar yapmayı planladık ancak bildiğiniz gibi pandemi sürecine girdik, bu yıl da yasaklardan dolayı fuarı mayısın son haftasına erlemek zorunda kaldık. Biz çok farklı sektörlerde fuar yapan bir ekibiz ama sanat fuarı bizim için çok önem tasıyor. Özellikle burada yapmak istediğiz projenin özü; kamusal alanlarda ve kamusal mekânlarda sanat eserlerinin, sanat projelerinin sergilendiği, konuşulduğu, tartışıldığı ve ilişkilerin kurulduğu bir platform oluşturabilmek. Önümüzdeki yıldan itibaren ülke pavyonlarını oluşturarak bu güzel büyük mekânda uluslararası alana geçirebilmek amacımız” diyor.

Fuara sanatçıların katılmasının galerilerin çatısı altında mümkün olduğunu söyleyen Aygül, galerilerin yanı sıra inisiyatifler, projeler, müzeler ve bu tür uluslararası derneklerde fuarımıza katılabiliyor. Bu yıl da yüzün üzerinde katılımcı, binin üzerinde ise yerli, yabancı sanatçı ve onların yaklaşık beş bin eseri fuar alanında ziyaretçiler tarafından görülebilecek” diyor.

Fuarda genç sanatçıların yanı sıra aralarında Mehmet Aksoy, Devrim Erbil, Bedri Baykam, Ertuğrul Ateş, Prof. İsmail Ateş, Metin Yurdanur’un da bulunduğu yerli, yabancı bine yakın sanatçının eserleri, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nin 10 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık alanında sergilenecek. Covid pandemisinin farklı boyutlarıyla işlendiği dikkat çekici projelerin de görülebileceği fuar kapsamında söyleşiler, paneller ve konserler de düzenlenecek. 

Pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecek fuar, aynı anda belirli sayıda ziyaretçiyi kapalı mekânda kabul edecek. Son iki yıldır Covid pandemisi nedeniyle zorlu çalışma şartları bulunan sağlık personeli ile eşleri fuara bir ücret ödemeden girebilecekler. 

 

 

YORUMLAR