Apple, popüler uygulamayı satın alıyor

Medyaloji.net » teknoloji » Apple, popüler uygulamayı satın alıyor
Apple, popüler uygulamayı satın alıyor

Apple’ın şarkıların ismini ve icracısını bulmaya yarayan mobil uygulama Shazam’ı satın almak istediği bildirildi. Apple'ın uygulama için 400 milyon doları gözden çıkardığı söyleniyor.

 Kullanıcılar, Shazam uygulaması sayesinde çalan bir şarkının bir kısmını dinlettikten sonra şarkının adını ve icracısını öğrenebiliyor. Uygulama ayrıca 2015’te yaptığı güncellemeden sonra dergi, gazete gibi nesneleri tarayarak 3 boyutlu görseller veya 360 derece videolar hazırlayabiliyor. Uygulamada bulduğunuz şarkıları da Shazam ile anlaşmalı müzik platformları üzerinden indirmek mümkün.

Ayda 100 milyondan fazla kullanıcısı olan Shazam, karının büyük bir kısmını iTunes’a olan yönlendirmelerden aldığı komisyonla karşılıyor. Apple, Shazam’ı satın alırsa Apple Müzik ile arasında direkt bir bağlantısı olacak ve Shazam üzerinden iTunes’tan müzik satın alındığında komisyon ödemesine gerek kalmayacak.

Anlaşmanın bu hafta sonu imzalanacağı ve Pazartesi günü açıklanacağı ancak bu durumun her zaman değişebileceği bildirildi fakat Apple ya da Shazam’dan herhangi bir açıklama henüz yok.

YORUMLAR