Apple çalışanlarının kişisel bilgileri çalındı

Medyaloji.net » iş dünyası » Apple çalışanlarının kişisel bilgileri çalındı
Apple çalışanlarının kişisel bilgileri çalındı

Avustralya'da bir hacker tarafından Apple çalışanlarının kişisel bilgileri çalındı. Sürpriz bir şekilde bu hacker, hapis cezası almadı.

Apple çalışanlarının kişisel bilgileri Twitter’da paylaşıldı
Apple, sisteminde güvenlik açığı bulan kişiler için özel bir ödül sistemi uyguluyor. Ancak bazı hackerlar, bu güvenliği açığı bulma konusunda fazla ileriye gidebiliyorlar.
 
Avustralya’da Abe Crannaford isminde 24 yaşındaki bir hacker, Apple’ı hacklemeye çalıştı. Şirketin gizli verilerine iki kez erişim sağlamaya çalışan hacker, başarısız oldu ve tespit edildi. Erden Yerel Mahkemesi tarafından yapılan yargılamada, hackera 3.400 dolarlık para cezası verildi. Herhangi bir hapis cezasının verilmesi hackerın 18 ay boyunca aynı suçtan yargılanmaması gerekiyor.

Crannaford’un Apple çalışanlarının kişisel bilgilerini el geçirdiği de bildirildi. Ayrıca bu kişisel bilgilerin Twitter’da paylaşılması ve Apple’ın yazılımıyla ilgili GitHub’da bağalntıların yer alması Crannaford’u daha zor durumda bırakabilirdi. Bu tip suçlar için yerel mahkemede 13.600 dolar para ve iki yıl hapis cezası verilebiliyor. Kararı veren hakim, Apple’ın ödül sisteminin bu tip sorunlara neden olabileceğini de belirtti.

YORUMLAR