Apple, beklentilerin aksine gelirini katladı

Medyaloji.net » iş dünyası » Apple, beklentilerin aksine gelirini katladı
Apple, beklentilerin aksine gelirini katladı

Akıllı telefon üreticisi Apple, gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte 2017 yılının üçüncü çeyrek mali raporlarını kamuoyu ile paylaştı.

Oldukça düşük olduğu iddia edilen iPhone 8 ile iPhone 8 Plus modellerinin görmediği ilgi nedeniyle 2017 yılının üçüncü çeyrek mali raporları merak ediliyordu. Şirket bugün gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte yeni mali çeyrek raporunu paylaşırken, bu raporla birlikte ise herkesi şaşkına çevirdi.

Beklenen düşüşün aksine tüm ürünlerin yıl bazında satışlarının arttığını bu raporla açıklayan Apple, üçüncü çeyrekte 52.6 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Bu gelirle birlikte yıl bazında yüzde 12 civarında artış yaşayan şirket, faaliyet karını 10 milyar dolar olarak açıkladı.

Açıklanan diğer verilere göre bu çeyrekte yapılan 46.7 milyon adetlik iPhone sevkiyatı yıl bazında yüzde 3 artış anlamına gelirken, 10.3 milyon adetlik iPad sevkiyatı ise yine yıl bazında yüzde 11'lik bir artışı işaret ediyor. Bunun yanı sıra şirket 5.4 milyon adet Mac PC satışı gerçekleştirerek, yıl bazında yüzde 10'luk bir artış anlamına geliyor.

Bu rapor sonrasında firmanın borsa değeri an itibariyle 900 milyar doları geçerken, şirketin servis ve hizmet kategorisindeki karının da yüzde 34 artış ile 8.5 milyara ulaştığını belirtelim.

iPhone X modelinin dünya çapında büyük bir ilgiyle karşı karşıya kalacağı düşünülürken, buda artık firmanın değerinin 1 trilyona ulaşmasının kesin olduğu anlamına geliyor. Diğer yandan Huawei firmasının bu çeyrekte iPhone satışlarının altında kaldığı ve ikincilik koltuğuna oturmayı başaramadığını da sizlere hatırlatalım.

YORUMLAR
En çok okunan haberler